DOLAR
34 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.820,22 0%
BITCOIN
1.965.952,73 0%

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyene müjde! Tam 53 ilde yüzlerce sudan ucuza arsa satışları başlıyor

Toplu Konut idaresi tarafından yapılan açıklamaya göre; 53 il genelinde ev sahibi olunmasını sağlayacak yeni arsa satışlarının başlanacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 22:44
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 22:44

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyene müjde! Tam 53 ilde yüzlerce sudan ucuza arsa satışları başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ait yüzlerce arsa 10-11-12 Eylül 2024 tarihleri içerisinde açık artırma yolu ile satışa sunulacak. Söz konusu arsalar ile alakalı açıklama Toplu konut idaresi başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılırken, 53 il genelinde satışa sunulacak olan arsalar ev sahibi olmak isteyen ya da yatırım yapmak isteyen kişilerin yakın metrajına gireceğe benziyor. Özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve yatırımcılar ile birlikte arsasını alıp ev yapmak isteyen için büyük bir fırsat sunuyor. Bakanlığa ait olan ve satışa sunulacak olan arsalar, binlerce metrekareye ulaşırken, konut, ticari alan veya sanayi tesis alanları olarak kullanılabilirliği bakımından da önem arz ediyor. 

53 ilde arsa satışı yapılacak

Arsa satışı ile alakalı olarak açıklama Emlak Müzayede resmi internet sitesinden yapılmış bulunmakta ve en dikkat edilmesi gereken husus ise müzayedeye dahil olmak isteyen gerçek ya da tüzel kişilerin müzayede tarihinden en geç bir gün öncesine kadar başvuru yapma ve gerekli işlemleri tamamlama zorunluluğu mevcut.

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyene müjde! Tam 53 ilde yüzlerce sudan ucuza arsa satışları başlıyor

Öte yandan katılımcıların söz konusu ilanda yer alan ve ödenmesi zorunlu olan katılım teminatını EMLAK YÖNETİM'in Halk Bankası A.Ş. Halkalı şubesindeki hesabına yatırma şartı  yer alıyor. Arsaların teminat tutarları ise  , taşınmazın muhammen bedeline göre farklılık göstermektedir. Yapılan açıklamada 50.000 TL'ye kadar olan gayrimenkullerde 4.500 TL, 100.001 TL ile 300.000 TL arasında olanlar için ise 30.000 TL teminat yatırılması şartı bulunuyor. 

Müzayedeye nasıl katılınır

Müzayedeye dahil olmak ve açım arttırmaya katılmak isteyen bireyler Emlak Müzayede resmi internet sayfasındaki gerekli bilgilere ulaşabilmekte. Öte yandan başvurular da bu adres üzerinden tamamlanabilmektedir.  Gerçek kişiler için resmi kimlik belgesinin fotokopisi başvuru yapmak adına yeterli olurken, tüzel kişilerden ise şirket imza sirküleri, faaliyet belgesi ve diğer resmi dokümanlar talep edilmektedir. 

Uygun fiyatlarla gayrimenkul sahibi olunmasının önünü açan ve 53 il genelinde yüzlerce arsa satışı olarak düzenlenecek bu müzayede ile birlikte Türkiye'nin gayrimenkul pazarının bir nebze de olsa genişlemesi hedefleniyor. Söz konusu ilanda başvurular için son tarih 9 Eylül 2024 olarak belirtilirken, ilk müzayede 10 Eylül 2024 tarihinde startını veriyor.