DOLAR
34,01 0,14%
EURO
38,05 -0,22%
ALTIN
2.829,95 -1,02%
BITCOIN
2.127.938,82 -3,79%

TOKİ’den dev konut ve arsa projesi E-devlet'te! Listede İstanbul bile var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Türkiye genelinde konut ve arsa satışlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 13:59

TOKİ’den dev konut ve arsa projesi E-devlet'te! Listede İstanbul bile var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Türkiye genelinde konut ve arsa satışlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek adına gün gün çalışmalarına devam eden TOKİ tarafından bir çok proje açıklaması yapılmaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların konut ve arsa sahibi olma imkânı sunan TOKİ, başvuruların bugün itibarıyla yeni projelerin e-Devlet üzerinden başvuruya açıldığını belirtti. Yapılan açıklamada 3 farklı ilde toplam 1270 konut ve 25 farklı ilde yüzlerce arsa, uygun ödeme koşullarıyla satışa sunuldu.  

TOKİ KONUTLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR 

Özellikle de dar ve orta gelirli hanelerin yakından takip ettiği TOKİ projelerine dahil olamk için bazı şartlar bulunmaktadır. TOKİ konutlarına başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve daha önce konut sahibi olmamak gerekliliği bulunuyor. Söz konusu programlara e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Son ilanda konut projelerini olduğu iller; Afyon, Ankara ve Artvin olarak belirtilmiş bulunuyor.  

TOKİ ARSA SATIŞI 

Özellikle ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerine kavuşacağı konut fırsatlarını sunan TOKİ, yatırım amacıyla ya da ev kurulması amacıyla arsa satışlarına da devam ediyor.  

TOKİ’den dev konut ve arsa projesi E-devlet'te! Listede İstanbul bile var

Satış yapılacak iller arasında Adana, Antalya, Aydın, İstanbul, İzmir ve daha birçok kent bulunuyor. Arsa satışları 2-3 Ekim 2024 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. Açık artırmaya katılım hem Türkiye'nin büyük şehirlerinde fiziksel olarak, hem de online platformlar üzerinden yapılabilecek. 

TOKİ ARSA SATIŞI MÜZAYEDELERİ SAAT KAÇTA YAPILACAK? 

Açık artırma, 2-3 Ekim 2024 tarihlerinde saat 10:30’da başlayacak. Başvuru sahiplerinin, bu tarihlerde belirtilen açık artırmaya katılmaları ve gerekli teminatları yatırmaları gerekliliği mevcut iken, başvurular müzayeden 1 gün öncesine kadar alınabilecek 

TOKİ ARSA ÖDEMELERİ NASIL OLACAK? 

TOKİ fiyatlarının yanı sıra geri ödeme kolaylıkları ile de dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Arsa satın almak isteyenlerin, arsa bedelinin yüzde 25'ini peşin olarak ödemesi gerekliliği belirtilirken, kalan bakiye ise 48 ay vade ile ödenebilecek. Bu sayede vatandaşlar, uzun vadede ve uygun taksitlerle arsa sahibi olma fırsatı bulabilecek.