DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.819,68 0%
BITCOIN
1.971.370,27 0%

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Orta Vadeli Program Değerlendirmesi

Hisarcıklıoğlu, OVP'nin uygulanması için finansmana erişimin kolaylaştırılmasını ve reel sektörün sesine kulak verilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 12:33
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 12:33

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Orta Vadeli Program Değerlendirmesi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu OVP'yi Değerlendirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni açıklanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) uygulanma süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanan ve 2025-2027 dönemini kapsayan program hakkında görüşlerini bildirdi.

Finansa Erişim ve Reel Sektör Vurgusu

OVP'nin ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının temel beklentilerinin finansal istikrar, öngörülebilirlik, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi, sürdürülebilir büyüme ve yapısal reformlar olduğunu vurguladı.

Yapısal Reformların Önemi

Hisarcıklıoğlu, programdaki yapısal reformlarla ülkenin küresel rekabet gücünün artırılacağına dikkat çekerek, "Bugün açıklanan OVP, enflasyonla mücadele, öngörülebilirlik ve sürdürülebilir büyüme için önemli bir yol haritası sunmaktadır. Özellikle, programın uygulanma sürecinde finansmana erişimin kolaylaştırılması ve reel sektörün sesine daha fazla kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz," dedi.

Son olarak, Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak ülkenin hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.