DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,06 0,2%
ALTIN
2.888,1 -0,47%
BITCOIN
2.173.958,34 -0,8%

TİSK Başkanı Akkol'dan Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesi Protokolü Değerlendirmesi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni protokolle özel sektörün iş gücü ihtiyacını belirleyeceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 15:08

TİSK Başkanı Akkol'dan Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesi Protokolü Değerlendirmesi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un Açıklamaları

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile imzalanan "Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Protokolün Hedefleri

Akkol, yaptığı yazılı açılamada, "Protokolümüz kapsamında, öncelikle özel sektörün iş gücü ihtiyacını ve talebini ortaya koyacağız." şeklinde ifade etti.

Dönüşüm Sürecine Dikkat Çekti

Akkol, Türkiye’nin hızlı bir dönüşüm sürecinden geçtiğini vurgulayarak, bu dönüşümün bazı geleneksel iş alanlarının kaybolmasına neden olsa da orta ve uzun vadede yeni iş fırsatlarının doğacağına dikkat çekti.

Yeni Yeteneklerin Kazandırılması

Başkan Akkol, dijitalleşme, robotik ve yapay zeka alanındaki ilerlemelerin, çalışanların bu değişime adapte olabilmesi için yeni yetenekler kazanmasını zorunlu hale getirdiğini belirtti. TİSK olarak, iş gücü açıklarını kapatmaya yönelik stratejilerin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Protokolün Önemi

Imzalanan protokol ile Türkiye'de bir ilke imza atıldığını söyleyen Akkol, nitelikli iş gücünün sağlanmasının yanı sıra kadın, genç ve engelli bireylerin istihdamda daha fazla yer almasını sağlayacak bir işbirliği oluşturduklarını ifade etti. Sayın Vedat Işıkhan'a destekleri için teşekkür eden Akkol, "Bu işbirliği ile mesleki eğitim programları düzenlenecek ve istihdama yeni katılacak bireylerin yanı sıra mevcut çalışanların mesleki dönüşümü sağlanacak." dedi.

Ülkeye Sağlayacağı Katkılar

Akkol, bu protokolün Türkiye’nin gelişimine ve çalışma hayatında dönüşüme büyük katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayarak, tüm çalışanlar ve işverenler için hayırlı olmasını temenni etti.