DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,1 -0,33%
ALTIN
2.911,27 -0,95%
BITCOIN
2.163.069,68 -0,01%

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Yatırımcılar İçin Çağrı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri için yatırımcıları davet etti.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 17:11
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 17:11

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Yatırımcılar İçin Çağrı

Ticaret Bakanı Bolat, Yatırımcıları Türkiye'ye Davet Etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son dönem verilerinin Türkiye ekonomisinin güçlü ve dayanıklı yapısını gösterdiğini belirterek, yatırımcıları Türkiye'deki potansiyeli değerlendirmeye çağırdı.

15. Türkiye Yatırım Konferansı’nda Açıklamalar

New York'ta düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'nda konuşan Bolat, Goldman Sachs genel merkezinde yer alan toplantıda, Türkiye’nin ekonomik görünümünü ve ticaret alanındaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin Ekonomideki Hedefleri

Bakan Bolat, Türkiye'nin cari açığını önemli ölçüde düşürdüğünü ve bunun dış ticaret performansındaki başarıdan kaynaklandığını kaydetti. Ayrıca, Türkiye'nin küresel ticaretteki payını artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Türkiye-A.B.D. Ticari İlişkileri

Ticaret Bakanı, Türkiye'nin ABD ile ticari ilişkilerinin son 10 yılda belirgin bir artış gösterdiğini belirterek, iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.

İşbirliği ve Gelecek Beklentileri

Bolat, Türk ve Amerikan şirketlerinin birlikte daha fazla başarı elde etme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin sanayi gücünün son 20 yılda büyük bir dönüşüm geçirdiğini ve otomotiv, savunma, tekstil gibi sektörlerde lider konuma geldiğini açıkladı.

Türkiye, inşaat sektöründe yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatlar ile dikkat çekmeye devam ederken, Türk inşaat şirketlerinin uluslararası alanda ortaklıklar kurma konusunda istekli olduğu vurgulandı.