DOLAR
34,16 0,2%
EURO
37,74 0,34%
ALTIN
2.913,42 0,4%
BITCOIN
2.055.484,67 1,27%

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adana'da Esnaf Kredisi Müjdesi Verdi

Adanalı esnafa yönelik 200 milyon lira ilave krediyi duyuran Bakan Bolat, ülke genelindeki ticari gelişmelere de değindi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 15:55
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 15:55

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adana'da Esnaf Kredisi Müjdesi Verdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adana'da!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adana'da düzenlenen "Her Daim Birlikte, Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Esnafa Faiz İndirimli Krediler

Bolat, "Adanalı esnafımız için bu sabah da inşallah hükümetimiz olarak 200 milyon lira ilave yüzde 50 faiz indirimli esnaf kredilerinin müjdesini vermek istiyorum," şeklinde konuştu. Bu kredilerin Adana'daki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine aktarılacağını belirtti.

TEKNOFEST ve Adana'nın Önemi

Başbakan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen TEKNOFEST'e değinerek, bu organizasyonun "Türkiye'nin gururu" olduğunu ve bu yıl Adana'da 1 milyona yakın ziyaretçi tarafından ilgiyle karşılandığını vurguladı. "Burada sadece Adana'da değil, bütün Akdeniz'de ve Güneydoğu Anadolu'da büyük bir heyecan dalgası var," dedi.

Adana'nın Ekonomik Gelişimi

Bolat, Adana'nın tarım, sanayi ve ticaretteki başarılarıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir rol oynadığını belirtti. "AK Parti döneminde 22 yılda Adana'ya 240 milyar lira değerinde binlerce eser kazandırdık," ifadesini kullandı.

Ihracatta Büyük Başarılar

2023 yılında Adana'nın 4,1 milyar dolar ihracat yaptığını Hatırlatan Bolat, bu yıl ilk 9 ayda ihracatta yüzde 5,4 artış sağlandığını bildirerek "Adana dış ticarette fazla veren, katma değer ortaya koyan bir ilimiz olarak başarılı olmuştur," dedi.

Kadın Kooperatiflerine Destek

Bakan Bolat, Adana'daki kadın kooperatiflerine toplam 34 milyon lira hibe verileceğini ve kadınların üretici kooperatifleri kurmasını teşvik ettiklerini ifade etti.

Savunma Sanayiindeki Gelişmeler

Bolat, Türkiye’nin savunma sanayiinde sağlanan ilerlemelere de dikkat çekerek, "Bu yıl 12 milyar dolarlık yıllık üretim yapılmakta," dedi. 900'e yakın proje yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Denetimler Devam Ediyor

Kentteki otel fiyatları hakkında bir gazetecinin sorusuna yanıt veren Bolat, bu konudaki denetimlerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Toplantının ardından AK Parti Adana İl Başkanlığını da ziyaret eden Bolat, Adana Kadın Kooperatifleri Birliği'nin satış mağazasını gezdi ve MHP Adana İl Başkanlığına da ziyarette bulundu.