DOLAR
34,11 -0,05%
EURO
38,19 -0,11%
ALTIN
2.916,52 0,01%
BITCOIN
2.197.285,53 -0,34%

Ticaret Bakanı Bolat'tan Türk-Amerikan İlişkilerine Dair Umut Verici Açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'deki Türk iş insanlarına oyun kurucu olmaları çağrısında bulundu, yeni fırsatlar vurgulandı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 02:14
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 02:14

Ticaret Bakanı Bolat'tan Türk-Amerikan İlişkilerine Dair Umut Verici Açıklamalar

Ticaret Bakanı Bolat, ABD'de Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği hakkında umut verici açıklamalarda bulundu. Bolat, "Türk-Amerikan ilişkilerinde önümüzdeki süreçte birçok sektörde yeni olumlu gelişmeleri hep birlikte göreceğiz" dedi.

New York’ta Önemli Toplantı

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ABD şubesinin düzenlediği etkinlikte konuştu. Türkiye'nin son 22 yılda, hükümetler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde krizler ve savaşlardan uzak kaldığını ifade etti. "Türkiye, Krizleri En İyi Yönetebilen Ülke"

Bolat, Türkiye'nin ekonomisini her alanda geliştirdiğini ve 1987'de aylık 1 milyar dolar olan ihracatın bugün günlük 1 milyar dolara ulaştığını belirtti. "İnşallah önümüzdeki birkaç yıl cari işlemler açığının kontrol altında olduğu bir dönem görebileceğiz," diye ekledi.

Türk İş İnsanlarına Oyun Kurucu Olma Çağrısı

Türkiye ile ABD arasındaki ticaretin son dört yılda önemli bir artış gösterdiğini aktaran Bolat, 2023 yılı itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin 35 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini vurguladı. Ayrıca, ABD'deki Türk iş insanlarının organize olmalarının önemine dikkat çekti. Bolat, "Organize olan azınlıklar, organize olamayan çoğunluklara galip geliyor" sözleriyle bu konunun altını çizdi.

Gelecek İçin Ümitverici Durum

Bakan Bolat, Türkiye'den ABD'ye yapılacak yatırımların mevcut durumdan daha iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, Türk iş insanlarına "oyun kurucu olma" çağrısında bulundu. Türkiye ile ABD arasında büyük fırsatlar mevcut olduğunu belirtti.