DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,95 0,04%
ALTIN
2.882 0,07%
BITCOIN
2.160.649,64 0,15%

Ticaret Bakanı Bolat, ABD'de İş Dünyası Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Bakan Bolat, ABD'de Türk ve Amerikalı şirketler arasındaki işbirliğini güçlendirmek için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 00:53
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 00:53

Ticaret Bakanı Bolat, ABD'de İş Dünyası Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Bolat'ın ABD Temasları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Amerika Birleşik Devletleri'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. New York'ta devam eden temasları sırasında, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyor.

İşbirliklerine Yeni Kapılar

Bakan Bolat, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, "New York'ta iki gündür devam eden ikili ve çok yönlü görüşmelerimiz kapsamında, Amerikalı ve diğer ülkelerden gelen iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek ülkemizin potansiyelini anlatıyoruz," ifadelerini kullandı.

Ticaret Odası ile Görüşmeler

Bakan Bolat, ayrıca ABD Ticaret Odası Başkanı Suzanne Clark ile de bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu toplantıda Türkiye'deki yatırım ortamı ve fırsatların ele alındığını aktardı.

İki Ülke Arasındaki Ticaret Hedefi

Bolat, Türk ve Amerikalı şirketlerin bir araya gelerek işbirliği alanlarını çeşitlendirmesinin iki ülke ticaret hacmini olumlu etkileyeceğine inandığını kaydetti. "Türkiye ve ABD arasında ticaret hacmini 100 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefine ulaşmamızda şirketlerimiz önemli bir rol oynayacaktır," değerlendirmesinde bulundu.