DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

TFF'den VAR'da İspanya modeli uygulanacak! VAR kayıtları açıklanacak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önemli üç karara imza atmaya hazırlanıyor. Bu kararlardan biri, Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanması ile ilgili. TFF, bu konuda İspanya LaLiga'da uygulanan modeli inceleyerek benzer bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor. LaLiga'da VAR kayıtları, maç sonrası kamuoyuyla paylaşılıyor ve bu sayede maçlarda yaşanan kritik kararlar daha şeffaf bir şekilde değerlendirilebiliyor. ,

Yayın Tarihi: 31.01.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 31.01.2024 11:20

TFF'den VAR'da İspanya modeli uygulanacak! VAR kayıtları açıklanacak!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 3 önemli proje üzerinde çalıştığı bilgisi TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt tarafından paylaşıldı.

futbol

VAR Kayıtlarının Açıklanması:

TFF, VAR (Video Yardımcı Hakem) kayıtlarını İspanya LaLiga'daki gibi maçların tamamlanmasının ardından yayınlama projesi üzerinde çalışıyor. Bu uygulama ile maçlardaki kritik kararlar daha şeffaf bir şekilde değerlendirilecek.

Hakem Gözlemcileri ile İlgili Proje:

futbol

TFF, hakem gözlemcileri sistemi üzerinde çalışıyor. 26. haftadan itibaren UEFA'nın en iyi gözlemcilerinin Türkiye'ye gelerek hakem performansını değerlendirmesi planlanıyor. Yeni sistemin detayları şu şekilde:

UEFA'nın üst düzey yabancı gözlemcilerinin hakem notuna etkisi %50,

Statta maçta görevli gözlemci hakem puanına etkisi %30,

VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişilik anketle verilecek notun toplam nota etkisi %20.

Hakem Yönetim Organizasyonu:

TFF, hakem yönetim organizasyonunu kulüplerle birlikte yapma projesi üzerinde çalışıyor. Almanya'da uygulanan modelden esinlenilen plana göre, 5 kişilik yönetim heyetinde 3 kişiyi federasyon, 2 kişiyi ise kulüpler atayacak. Bu yeni sistemle hakem yönetimi daha dengeli ve işbirliğine dayalı bir yapıya kavuşturulacak.