Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 -0,3%
EURO
35,11 -0,02%
ALTIN
2.432,74 -0,22%

Temmuz'a kadar başvurana taptaze destek! Başvurana hemen ödenecek

Devlet tarafından sağlanan destekler bakanlıklar aracılığı ile hak sahiplerine ödeniyor. Zaman zaman ihtiyaca göre şekillenen destek ödemeleri ile alakalı kalem sayılarında artışlar sağlanıyor.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 15:44
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 15:44

Temmuz'a kadar başvurana taptaze destek! Başvurana hemen ödenecek

Devlet tarafından sağlanan destekler bakanlıklar aracılığı ile hak sahiplerine ödeniyor. Zaman zaman ihtiyaca göre şekillenen destek ödemeleri ile alakalı kalem sayılarında artışlar sağlanıyor. Aile Bakanlığı dar gelirli bireye desteklerini sürdürürken, Tarım ve Orman Bakanlığı ise üreticiye yönelik bir çok destek imkanı sağlıyor. Çiftçiye yönelik olarak düzenlenen destekler Tarım ve Orman Bakanlığının yanı sıra İl Tarım Müdürlükleri aracılığı ile de tamamlanabiliyor. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve rekabet gücünün artırılması adına sağlanan desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafında çiftçinin ekonomik yükünün azaltılması adına sağlanan destekler ile birlikte bir çok yeni destek programı da devreye alınıyor.  Bu destekler sulamadan, üretime gübreye kadar çeşitli kalemlerde sağlanıyor. 

ÇİFTÇİYE ÖZEL DESTEK

Tarım bakanlığının yanı sıra belediyelerden de destek haberleri duyulmaya devam ediyor. Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çiftçilere yeni desteklerin sağlanacağı belirtlmiş bulunuyor. sertifikalı tohum kullanımının teşvik edilmesi hedefinin güdüldüğü yeni destekte Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere dekar başına sertifikalı tohum kullanım desteği sağlanıyor. 

ÇİFTÇİ

Tarım desteğinden faydalanmak isteyen çiftçinin 31 Temmuz'a kadar başvurularını il ya da ilçe müdürlüklerinde tamamlaması zorunluluğu bulunuyor. tohumluk satış faturası, tohumluk sertifikası, tohum üretici/bayi belgesi gibi belgeler de isteniyor. Hak sahibi olan çiftçiye destekler üretim dekarına göre sağlanıyor. 

TOHUM KULLANIM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Tarım sektörünün gelişimi adına sağlanan bu destek, çiftçinin üretim maliyetlerini en aza indirgemeyi hedefliyor. Öte yandan maliyet fiyatlarının düşmesinin enflasyonda düşüş etkisini yaratacağı tahmin ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile il tarım müdürlüklerinin kaydı olan çiftçilere özel olarak hazırladığı bu destekler ile azalan üretimin arttırılamsı ve maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.