DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.908,04 -0,5%

TEKNOFEST Kuşağı: Geleceği Teknoloji ile Yeniden İnşa Etme Vizyonu

TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar, insanlığın değer yıkımına dikkat çekerek, teknoloji aracılığıyla dünya için yeni bir gelecek öneriyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 17:23
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 17:23

TEKNOFEST Kuşağı: Geleceği Teknoloji ile Yeniden İnşa Etme Vizyonu

TEKNOFEST Kuşağı ve Değer Ekseni

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, insanlığın yaşadığı değer yıkımına işaret ederek, "Dünyanın değer eksenli olarak yeniden inşa edilmesi gerekiyor. TEKNOFEST kuşağı ve TEKNOFEST, bu sorunu adres gösteriyor," dedi.

Toplumun Her Kesimine Erişim

Bayraktar, TEKNOFEST'in her sosyoekonomik statüden insanlara ulaşabildiğini vurguladı. "Burada en ücra köylerden gelen çocuklar var. İnsan, bizim inancımızda eşref-i mahlukat yani en şerefli varlık. Dünyaya baktığımızda, bir tarafta para tanrısı olanlar, diğer tarafta tanrısı olmayıp iki yol arasında kalanlar bulunuyor. Ancak insanoğlu, yapay zekadan ve makinelerden daha değerlidir," şeklinde konuştu.

Teknolojinin İnsanlığa Faydası

Teknolojinin insanlığın yararına geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Adalet ve merhamet duygusu ile geliştirilmediği takdirde ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Örneğin, pandemide zengin ülkelerde solunum cihazı sıkıntısı yaşandı. O dönemde çözümler üretilemediği için insanlar hayatlarını kaybetti," dedi.

Türkiye’nin Üretim Başarısı

Bayraktar, Türkiye'deki solunum cihazı çalışmalarına da değinerek, Baykar'ın ASELSAN ve Arçelik ile birlikte 15 günde cihazları hazır hale getirdiğini belirtti. "Başka bir medeniyet anlayışı, mühendisleri başka alanlara çekti. Oysa insanlar hayatları için kritik olan çözümleri talep ettiğinde, bu mühendislerin bulunamadığını gördük," ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST Kuşağının Önemi

Bayraktar, Batı'daki teknoloji dünyasında anlamlı işler üretememelerinin sorgulandığını, "İnsan hayatı olmazsa paranın kıymeti yoktur. TEKNOFEST kuşağı, dünya teknoloji ekosistemine örnek teşkil edecek uygulama ve teklifler sunuyor," sözleriyle ifade etti.