DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,64 -0,05%
ALTIN
2.913,21 0,22%
BITCOIN
2.180.629,03 -1,73%

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebek Hayatını Kaybetti

Malkara'da cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebek Sıla, yaşam mücadelesini kaybetti. Baro Başkanı, davanın takipçisiyiz dedi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 18:09
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 18:09

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebek Hayatını Kaybetti

Tekirdağ'da Trajik Bir Olay: 2 Yaşındaki Sıla Hayatını Kaybetti

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Y, 30 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan bebeğin durumu, son günlerde daha da ağırlaştı. Hayatını kaybettiği saatlerde hastane ortamında büyük bir yas yaşandı.

Baro Başkanı Egemen Gürcün'ün Açıklamaları

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Sıla bebeğin yaşadığı sürecin hukuksal boyutlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Gürcün, "Sıla bebeğin hukukunun korunması için mücadelelerimize devam edeceğiz. Kamuoyunu aydınlatma konusunda dosyayı dikkatlice takip ediyoruz," diye belirtti.

Gürcün, yargısal süreçte etkin cezaların uygulanması ve faillerin hesap vermesi için sonuna kadar durumu takip edeceklerini vurguladı. Otopsi işlemlerinin yakında tamamlanacağını ve Adli Tıp Kurumu raporunun savcılığa iletileceğini ifade etti.

Sıla'nın Durumuna Neden Olan Olaylar

Olayla ilgili olarak, Sıla Y'nin annesi B.Y., 8 Eylül’de "uyanmadığını" söyleyerek bebeğini Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüştü. Burada yapılan muayenede beyin kanaması teşhisi konulmuş ve cinsel istismar şüphesi nedeniyle Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Polis de durumu hemen bildirerek soruşturma başlattı.

Gözaltılar ve Devlet Koruması

Soruşturma sürecinde B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşuları K.A. ve onun 13 yaşındaki oğlu K.A., ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Şüpheliler mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Sıla'nın 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alındı.

Egemen Gürcün, toplumun her kesiminin kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu süreçte etkin cezaların verilmesini talep ediyoruz. Eğer bir ihmal veya kusur varsa, bunun kimden kaynaklandığını bile dikkate almadan herkesin hesap vermesini istiyoruz," dedi.