YAĞLAMA MALZEME LİSTESİ
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 4 adet lavaş ekmeği (ya da yağlama için özel yufka)
HAZIRLANIŞI
Soğan ve Biberleri Soteleyin: Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Küçük doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Ardından ince doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler de yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Kıymayı Ekleyin: Tavaya kıymayı ekleyin ve kıyma rengini dönene kadar kavurun.
Domates ve Salça: Küçük doğranmış domatesleri, biber salçasını ve domates salçasını tavaya ekleyin. İyice karıştırarak malzemeleri kavurmaya devam edin.
Baharatlar: Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın ve kıymalı harcı pişmeye bırakın.
Lavaşları Hazırlayın: Lavaş ekmeklerini ısıtın. Her bir lavaşı bir servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan eşit şekilde yayın. Bu işlemi tüm lavaşlar için tekrarlayın, üst üste dizin.
Servis: Her katın arasına kıymalı harç sürerek üst üste dizdiğiniz lavaşları yağlama şeklinde hazırlayın. Üzerlerine yoğurt ve sarımsaklı sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!