Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TED Ankara Koleji'nden Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda Büyük Başarı

Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda dünya birincisi oldu, diğer öğrenciler de önemli dereceler elde etti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:23
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 17:32

TED Ankara Koleji'nden Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda Büyük Başarı

TED Ankara Koleji, STEM Olimpiyatları'nda Zirveye Çıktı

Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen Uluslararası STEM Olimpiyatları'nın büyük finaline katılan TED Ankara Koleji, başarıları ile dikkat çekti.

Dünya Birincisi Mert Çankaya

11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, matematik alanında elde ettiği başarı ile olimpiyatların dünya birincisi unvanını kazandı. Türk Eğitim Derneği'nden (TED) yapılan açıklamaya göre, bu yıl 114 ülkeden 11 binden fazla öğrenci çevrim içi düzenlenen yarışmaya katıldı ve fiziksel final etabı Lahey'de gerçekleştirildi.

Olimpiyatların Dijital Etabı

22 ülkeden 440 öğrencinin katıldığı büyük final, Leiden Üniversitesi'nde yapıldı. Matematik ve fen bilimleri alanlarında, her biri 40 sorudan oluşan sınavlara katılan öğrenciler, her sınav için 75 dakika süre ile değerlendirilmiştir.

Rekabetin Zirvesinde

Mert Çankaya, daha önce bu yıl mart ayında çevrim içi gerçekleştirilen STEM matematik sınavında da dünya birincisi olmuştur. Çankaya, sınav sürecine dair şu önerilerde bulundu: "Bu yarışma dünya çapında olduğu için üniversite başvuruları ve kariyer açısından önemli bir referans olacaktır. Sonuçların özgeçmişime katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Daha Fazla Ödül

Genel sıralamada TED Ankara Koleji’nin diğer öğrencileri de önemli dereceler elde etti. Matematik alanında Ilım Bilgin ve Zeynep Serdaroğlu altın madalya kazandı. İpek Emmez ve Ceylin Aydın gümüş madalya, Elif Banu Abiş, Karen Afaracı, Defne Özdemir, Arda Cemri bronz madalya alırken, Ada Atalar, Beren Aydın, Eda Selin Erkan, Doğa Sivri ise şeref ödülüne layık görüldü.

Fen Bilimleri kategorisinde ise, İpek Emmez ve Ceylin Aydın altın madalyanın sahibi olurken, Ada Atalar gümüş madalya, Mert Çankaya, Beren Aydın, Merve Kara ve Arda Cemri bronz madalya kazandı. Ilım Bilgin ve Doğa Sivri ise şeref ödülü ile ödüllendirildi.

Öğrencilerin Destekçileri

Öğrencilerin rehber öğretmenleri Selma Tahtasız ve Müjgan Kartal Dinç, STEM Olimpiyatları'nın gençlerin kaynaşması ve uluslararası arkadaşlıklar kurması açısından büyük önem taşıdığını vurguladılar.

TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM...

TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda matematik alanında dünya birincisi oldu.