Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı! Kamuda Tasarruf Tedbirleri görüşülüyor

Kamuda Tasarruf Tedbirleri'ni görüşmek üzere toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, ekonomik problemler ve reformlar üzerine çeşitli konuşmalar yaptı.

Yayın Tarihi: 10.07.2024 11:29
Güncelleme Tarihi: 10.07.2024 11:29

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı! Kamuda Tasarruf Tedbirleri görüşülüyor

Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamında bugün yapılan değişikliklerin görüşmelerine başlandı. Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayan komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Teklifteki imza sahibi AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise komisyona bilgi vererek teklifi açıkladı. 

Enflasyonun bütün ekonomide en büyük problem olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, salgın ile birlikte Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaşın 6 Şubat depremleriyle birleşerek ekonomi üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu vurguladı. Öncelikle enflasyonu ortadan kaldırmak adına çeşitli adımlar atılması gerektiğini ve iktidarın ilk hedefinin kalıcı refah olması gerektiğini kaydetti. 

Sıkı para politikası ve yapısal reformlar ile bunun desteklendiğini kaydeden Kırkpınar, programın çok iyi çalıştığını vurguladı. Buradan hareketle bu teklifin hazırlandığını ve mali disiplini güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kırkpınar, kamuda tasarrufun artırılması gerektiğini kaydetti. Teklifte kaynakların etkin ve verimli kullanılması gibi çeşitli noktalara vurgu yapıldığını kaydeden Kırkpınar, şunları söyleyerek sözlerini tamamladı: 

"Teklifle, öncelikle kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanımına yönelik düzenlemelerin yapılması, bunun yanı sıra bazı kanunlarda değişiklik ve düzenlemelerin de hayata geçirilmesi öngörülmektedir. Yine Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği bir kısım kanunlarla ilgili de düzenlemeler yapıyoruz."