Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TBMM heyeti Huawei'nin Çin'deki teknoloji üssünde temaslarda bulundu! İşbirliği fırsatları ele alındı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Huawei'nin Shenzhen ve Dongguan'daki AR-GE ve üretim tesislerinde temaslarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 30.06.2024 13:28
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 13:28

TBMM heyeti Huawei'nin Çin'deki teknoloji üssünde temaslarda bulundu! İşbirliği fırsatları ele alındı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Çin'in önde gelen teknoloji şirketlerinden Huawei'nin Shenzhen ve Dongguan'daki AR-GE ve üretim tesislerinde önemli temaslarda bulundu. Heyetin ziyaretinde, Huawei'nin teknoloji alanındaki son gelişmeleri ve Türkiye ile yapılabilir işbirliği fırsatları ele alındı.

ÇİN'İN TEKNOLOJİ ÜSSÜNDEKİ TEMASLAR

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Huawei'nin Shenzhen ve Dongguan'daki tesislerinde gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, Çin'in teknoloji ve üretim alanındaki lider konumunu yakından inceledi. Komisyon Başkanı Mustafa Varank liderliğindeki heyet, Huawei'nin otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojileri gibi alanlardaki AR-GE ve üretim faaliyetlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI ELE ALINDI

Mustafa Varank, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Çin temaslarının Türkiye ile Huawei arasında potansiyel işbirliği alanlarını değerlendirdiklerini belirtti. Varank, "Huawei'nin teknoloji üssünde yaptığımız temaslar, Türkiye'nin teknoloji ve üretim kapasitelerini güçlendirecek işbirliği fırsatlarını ortaya koymamıza yardımcı oldu. Elektrikli araçlar, otonom sürüş ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda ortak projeler geliştirme potansiyelimizi değerlendirdik." dedi.

Huawei'nin Türkiye'deki faaliyetleri ve potansiyel yatırımları da değerlendirilen ziyarette, teknoloji geliştirme ve transferi konuları ön plana çıktı. Varank, Türkiye'nin veri merkezi yatırımlarına ilişkin düzenlemeler ve Huawei'nin bu alandaki potansiyel katkıları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Türkiye'nin teknoloji üretimindeki gücünü artırmak amacıyla, Huawei gibi küresel teknoloji liderleriyle yapılan bu görüşmelerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Huawei'nin Türkiye'deki varlığının artırılması ve teknoloji transferi ile ilgili yapılan görüşmelerin, Türk sanayi ve teknoloji sektörlerine önemli katkılar sağlayacağı belirtildi