Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TBMM Genel Kurulunda Muhalefet Partilerinin Grup Önerileri Reddedildi

TBMM'de muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi, emekli maaşları gündemdeydi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 19:52
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 19:52

TBMM Genel Kurulunda Muhalefet Partilerinin Grup Önerileri Reddedildi

TBMM Genel Kurulunda Gelişmeler

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DEM), İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından sunulan grup önerileri oy çokluğuyla reddedildi.

Görüşülen Öneriler

Gündemde yer alan öneriler arasında Saadet Partisi’nin emekli maaşları, İYİ Parti’nin kapanan şirketler, DEM Parti’nin kayyum uygulaması ve CHP'nin gıda güvenliği konuları bulunuyordu.

Parti Temsilcilerinin Açıklamaları

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, emeklilerin geçim sıkıntısının tüm partiler tarafından ele alınması gerektiğini belirtti ve "Vicdanlarınıza seslenmek istiyorum; emeklilerin yaşadığı sefalet ve yoksulluk, vicdan ile adaletin bir araya gelmesini sağlamak zorundadır" dedi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Hamşıoğlu, Saadet Partisinin önerisini şartsız desteklediklerini ifade ederek, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diye konuştu.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, yaşlılara empati görmek istenildiğini belirtti ve "Parlamentodaki yaş ortalamasının yüksek olduğunu göz önüne alındığında, yaşlıların ihtiyaçlarının anlaşılması ve buna yönelik politikaların üretilmesi beklenir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, iktidarın emeklileri rahatlatacak yapıcı bir planı bulunmadığını, mevcut sistemin çökmüş durumda olduğunu savundu. Ayrıca, "Daha çok çalışan ile daha çok prim ödeyenlerin daha fazla kazandığı bir sistem inşa etmeliyiz" ifadesinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Orhan Yegin ise, en düşük emekli aylığını artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, büyüme ve dış yatırımların öncelikli olduğunu vurguladı ve birlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Oylama Sonuçları

Yapılan oylamalar sonucunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi. Özellikle en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçildi.