Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TBMM Genel Kurulu Sırrı Süreyya Önder Başkanlığında toplandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Başkanlığı’nda toplandı!

Yayın Tarihi: 09.07.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 09.07.2024 15:57

TBMM Genel Kurulu Sırrı Süreyya Önder Başkanlığında toplandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Başkanlığı’nda az önce toplandı. Gündem başlıklarına geçmeden önce Önder, 3 milletvekiline gündem dışı başlıklarla söz verdi. 

Söz alan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak’ın sorunları konulu bir konuşma yaparak belediyedeki çeşitli hizmetlerde fiyat artışlarına gidildiğini söyledi. Ayrıca yapılması planlanan Millet Camisi’nin yapımının engellendiğini ve Uşak Belediye Meclisi'nde Avrupa seyahat kararı çıkardığını belirtti. 

Öte yandan Güneş, Uşak Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) Özkan Yalım'ın sözünü tutmadığını ve bazı işçileri işten çıkardığını da öne sürdü. Bunun üzerine CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba söz alarak Güneş’in söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise Belediye Başkanı Yalım’ın Uşak şehri için elinden geleni yaptığını belirtti. Son olarak DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek de "emek ve teknoloji ilişkisi" konulu bir konuşma yaptı. 

Emekliler enflasyona ezildi! 

Öte yandan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, ekonomide yaşanan sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Bazı firmaların iflas ettiğini ve Bursa’nın en çok iflasların yaşandığı ikinci il olduğunu ifade etti. Ekonominin ayarlarının bozulduğunu söyleyen Öztürk, enflasyonun ve faizin yükselmeye devam ettiğini dile getirdi. Son olarak da sanayicilerin çok kötü durumda olduğunu ve emeklilerin de açlığa mahkum edildiğini vurgulayan Öztürk, şunları ekledi: 

"Emeklilerimizi enflasyona ezdirdiniz. Herkesi en düşük emekli maaşına yakınlaştırarak fakirlikte birleştirdiniz." 

Daha sonra ise TBMM Genel Kurulu olağan gündemine devam etti.