DOLAR
34,14 0,28%
EURO
37,77 0,23%
ALTIN
2.919,03 0,21%
BITCOIN
2.073.447,62 0,34%

TBMM Genel Kurulu'nda Çocukların Korunmasına Dair Önerge Teklifi

TBMM'de çocukların korunması için araştırma komisyonu kurulması önergesi AK Parti tarafından sunuldu. Çeşitli partilerden bir dizi öneri gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 20:06
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 20:06

TBMM Genel Kurulu'nda Çocukların Korunmasına Dair Önerge Teklifi

TBMM Genel Kurulu'nda Çocukların Korunmasına Dair Tartışmalar

TBMM Genel Kurulu'nda, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge gündeme alındı.

AK Parti'den Önerge

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'Çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimlerini destekleyici tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasını talep edeceğiz.' dedi.

Diğer Partilerden Gündem Önerileri

Genel Kurulda, Saadet Partisi'nin '18 yaş altı vatandaşların suç eğilimleri', İYİ Parti'nin 'pamuk üretiminde sorunlar', DEM Parti'nin 'eğitim sorunları' ve CHP'nin 'çocuklara yönelik suçlar' konulu grup önerileri tartışıldı.

Çocuklardaki Şiddet ve İstismar Üzerine Endişeler

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, film sahnelerinde görülen şiddet görüntülerinin sokaklarda yaşanır hale geldiğine dikkat çekerek, toplumda empati ve toleransın kalmadığını ifade etti.

Pamuk Üretimindeki Sorunlar

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, pamuk üreticilerinin yaşadığı sorunlara değinerek, hükümetin yanlış planlama nedeniyle üretim kayıpları yaşandığını belirtti.

Eğitim Problemleri ve Çocukların Güvenliği

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, eğitim kurumlarındaki temizlik ve güvenlik sorunlarını gündeme getirerek, velilerin okullarda temizlik yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Çocukların Sesini Duyuramaması

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne atıfta bulunarak, çocukların korunamamasının ve seslerinin duyulmamasının yarattığı endişeleri dile getirdi.

Yeni Bir Araştırma Komisyonu Teklifi

Akbaşoğlu, çocukların korunmasına yönelik TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması için önerge vereceklerini bildirerek, diğer partilerle iş birliği yapacaklarını belirtti.

Toplantıda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Ardından Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.