DOLAR
34,25 0,01%
EURO
37,38 0,04%
ALTIN
2.918,51 -0,01%
BITCOIN
2.257.508,29 0,07%

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile Görüştü

Kurtulmuş ve Simonyan, bölgesel işbirliğini ve barışı teşvik etmek için önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 21:18
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 21:18

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile Görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan Arasında Yapılan Görüşme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde yapıldı ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleşti.

Bölgedeki Zorluklara Dikkat Çekildi

Kurtulmuş, konuşmasında Türkiye ve Ermenistan’ın zorlu bir coğrafyada yaşadığını belirterek, bölgede ve dünyada yaşanan büyük türbülansların, bu coğrafyadaki halkların birlikte hareket etmelerini ve barış içinde yaşamalarını zorunlu kıldığını vurguladı.

İlişkilerin Normalleştirilmesine Vurgu

Son dönemde gerilimlerin azaltılması ve ikili ilişkilerin normalleştirilmesine öncelik verdiklerini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye ve Ermenistan’ın bulunduğu coğrafyadaki her türlü işbirliğinin halkların yararına olduğunu ifade etti.

İkili Diyalogun Önemi

Bölge ülkeleri arasında diyaloğun canlı tutulması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, Türkiye ile Ermenistan’ın bölgesel konuları rahatlıkla konuşabileceğini dile getirdi.

Kazan-Kazan Prensibi

Kurtulmuş, normalleşme sürecinin kazan-kazan prensibi çerçevesinde ilerletilmesi durumunda her iki tarafın da kazanç elde edeceğini vurguladı.