DOLAR
34,16 0,04%
EURO
37,87 0,05%
ALTIN
2.923,04 0,12%
BITCOIN
2.081.462,71 -0,15%

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yasama Yılı İçin Resepsiyon Düzenledi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında önemli bir resepsiyon verdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:27
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:27

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yasama Yılı İçin Resepsiyon Düzenledi

Resepsiyonun Detayları

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda bir resepsiyon gerçekleştirdi.

Katılımcılar ve Dikkat Çeken İsimler

Resepsiyona CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal gibi isimlerin yanı sıra birçok milletvekili, bürokrat ve STK temsilcisi katıldı.

Ortak Hazırlıklar ve Mesajlar

Resepsiyonda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Gürak, kara ve deniz yoluyla tahliye için her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Kurtulmuş ve Özel Arasındaki Görüşme

Resepsiyon sırasında, TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özel ile baş başa görüşerek, önemli konular hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ana muhalefet liderinin yurtdışında olduğu dönemde TBMM Başkanı'nın Rusya'da bulunmasının anlamını sorması üzerine, Kurtulmuş, bu durumun planlı olmadığını, sadece verilen mesajların kritik olduğunu ifade etti.

Sanat ve Spor Dünyasından İsimler

Resepsiyonda, ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Mustafa Keser gibi isimlerin yanı sıra, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç de yer aldı.