DOLAR
34,16 0,22%
EURO
37,75 0,32%
ALTIN
2.912,74 0,42%
BITCOIN
2.061.553,72 0,96%

Tayland'da Otobüs Faciası: 23 Ölü, Sürücü Gözaltında

Tayland'da alev alan otobüste 23 kişi hayatını kaybetti, sürücü gözaltına alındı. Kazanın ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:09
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:09

Tayland'da Otobüs Faciası: 23 Ölü, Sürücü Gözaltında

Tayland'da Korkunç Bir Otobüs Yangını

Tayland'da meydana gelen üzücü bir olayda, öğrenci ve öğretmenleri taşıyan bir otobüsün alev alması sonucu 23 kişi hayatını kaybetti. Otobüsün sürücüsü Saman Chanput, olayın ardından gözaltına alındı.

Kurtarma Çalışmaları ve Ölü Sayısı

Polis Adli Tıp Birimi Başkanı Trairong Phiwpan, yaptığı açıklamada otobüsten 20 öğrenci ve 3 öğretmenin cesedinin çıkarıldığını aktardı. Geç yapılan kurtarma çalışmalarının nedeni ise otobüsün aşırı ısınması olarak belirlendi. Aileler, kimlik tespiti amacıyla başkent Bangkok’taki Polis Genel Hastanesi'ne yönlendirildi.

Şoförün Suçlamaları ve Güvenlik İhlalleri

Trairong, şoför Chanput'un yaygın suçlamalarla karşılaşıp, dikkatsiz araç kullanmak ve kazayı ihbar etmemekle suçlandığını ifade etti. Emniyet yetkilisi Chayanont Meesati, sürücünün yangın söndürme cihazı almak için başka bir otobüse gittiğini ancak alevleri kontrol altına alamadığını ve olay yerinden kaçtığını belirtti.

Yaralılar ve Hastane Durumu

Ayrıca, kazada yaralanan 16 öğrenci ve 3 öğretmenin hastanelerde tedavi altına alındığı, bu kişilerden 3’ünün durumunun kritik olduğu bildirildi. Başlangıçta 25 kişi ölü olarak bildirilmiş olsa da daha sonra bu sayının 23 olduğu doğrulandı.

Ulaşım Bakanı ve Başbakanın Açıklamaları

Tayland Ulaştırma Bakanı Suriya Jungrungruengki, otobüsün okul gezisi için Uthai Thani bölgesinden hareket ederken yangına maruz kaldığını açıkladı. Olay yerindeki arama kurtarma görevlileri, yangının otobüsün lastiklerinden birinin patlamasının ardından başladığını değerlendirdi.

Tayland Başbakanı Paetongtarn Şinavatra, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu trajik olaydan derin bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.