Tavuğu pişirmeden önce yıkamak birçok kişinin yaptığı hataların başında gelirken üzerinde yer alan bakteriler doğru pişirme yöntemiyle öldürülüyor. Bu durumda tavuğun yıkanması ise gereksiz olarak görülürken zehirlenmelere ise yol açtığı belirtildi.
Tavuğun yıkanmasında su damlaları etrafa yayılırken bu damlacıklar ise bakterilerin mutfak eşyalarına geçmesini sağlıyor. Bu durumda gıda zehirlenmelerine yol açar. Besin değerini olumsuz etkileyen bu duru çeşitli vitaminler, mineraller ve proteinler açısından zengin olan tavuğun yararları en aza indiriliyor.
DOĞRU TAVUK PİŞİRME
Tavuğu pişirmeden önce buzdolabından çıkartılarak oda sıcaklığında bekletilerek çözülmesine yardımcı olunur.
Tavuğun tamamen pişmesinden emin olmak için et termometresinin kullanılması öneriliyor. Tavuk etinin iç sıcaklığı ise 75-80 derece aralığında olması gerekir.
Tavuk derisini kızarmak çıtır hale getirmek fırın ya da kızartma yöntemiyle olurken bu durumlar ete lezzet verirken besin değerini korumaktadır.