DOLAR
34,63 0,01%
EURO
36,58 0%
ALTIN
2.936,58 0,03%
BITCOIN
3.334.024,24 0,05%

Tavuk pişirirken yapılan bu hata zehirliyor! Yıllardır hep yanlış yapıyormuşuz

En sevilerek tüketilen yemeklerden olan tavuk nasıl pişirildiğine dair önemli püf noktalar araştırılmaya başlandı. Tavuğun doğru şekilde pişirilmesi besin değerini artırırken lezzetine ise lezzet katıyor.

Yayın Tarihi: 29.11.2023 12:16
Güncelleme Tarihi: 29.11.2023 12:16

Tavuk pişirirken yapılan bu hata zehirliyor! Yıllardır hep yanlış yapıyormuşuz

Tavuğu pişirmeden önce yıkamak birçok kişinin yaptığı hataların başında gelirken üzerinde yer alan bakteriler doğru pişirme yöntemiyle öldürülüyor. Bu durumda tavuğun yıkanması ise gereksiz olarak görülürken zehirlenmelere ise yol açtığı belirtildi.

Tavuğun yıkanmasında su damlaları etrafa yayılırken bu damlacıklar ise bakterilerin mutfak eşyalarına geçmesini sağlıyor. Bu durumda gıda zehirlenmelerine yol açar. Besin değerini olumsuz etkileyen bu duru çeşitli vitaminler, mineraller ve proteinler açısından zengin olan tavuğun yararları en aza indiriliyor.

Doğru tavuk pişirme yöntemi

DOĞRU TAVUK PİŞİRME

Tavuğu pişirmeden önce buzdolabından çıkartılarak oda sıcaklığında bekletilerek çözülmesine yardımcı olunur.

Tavuğun tamamen pişmesinden emin olmak için et termometresinin kullanılması öneriliyor. Tavuk etinin iç sıcaklığı ise 75-80 derece aralığında olması gerekir.

Tavuk derisini kızarmak çıtır hale getirmek fırın ya da kızartma yöntemiyle olurken bu durumlar ete lezzet verirken besin değerini korumaktadır.