Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tavada 5 dakikada el açması böreğiniz hazır! Tava bile bu kadar kısa sürede el açması böreği nasıl yaptığınıza şaşıracak

Evinizde yalnızca 5 dakikada el açması börek yapmak ister misiniz? O zaman doğru haberi okuyorsunuz! Bu haberde sizlere enfes lezzette, pratik tavada kolay el açması böreği tarifi vereceğiz. Kısa süre içersinde bu kadar lezzetli bir el açması börek yaptığınıza şaşırıp kalacaksınız. İşte tavada el açması börek tarifi...

Yayın Tarihi: 22.12.2023 10:10
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 10:10

Tavada 5 dakikada el açması böreğiniz hazır! Tava bile bu kadar kısa sürede el açması böreği nasıl yaptığınıza şaşıracak

Börek denildiği zaman akla ilk gelen enfes lezzetleri şimdi mutfaklarınızda kolaylıkla hazırlamanın zamanı geldi. Tavada kolay el açması börek tarifi ile, geleneksel el açması böreğin pratik ve lezzet dolu bir versiyonu sofralarınıza konuk olacak. Fırın telaşına son verecek olan bu lezzetli tarif, tavada ustalıkla incecik açılan yufkaların arasına eşsiz bir iç harç ekleyerek lezzetin tüm detaylarını sizlere sunacak. Hem zamandan tasarruf sağlayan hem de herkesin rahatlıkla deneyebileceği bu kolay el açması börek tarifi kahvaltıların, branchların ya da misafir sofralarının vazgeçilmezi olacak. İşte hem pratikliği ile hem lezzetiyle mutfağın şampiyonu olacak tavada kolay el açması börek tarifinin detayları....

TAVADA KOLAY EL AÇMASI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ 

Hamur için 
  • 4 su bardağı un 
  • Aldığı kada su 
  • Bir tutam tuz
  • 1 tane yumurta 

TAVADA KOLAY EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

İç malzemesi için;

  • Yarım paket lor peyniri 

Üzeri için;

  • 100 gr tereyağı ya da margarin 

TAVADA KOLAY EL AÇMASI BÖREK NASIL YAPILIR?

Bu tarifte kesinlikle kişi sayısına göre göz kararı bir hamur yoğuruyoruz. Verdiğimiz tavada el açması börek tarifi 6 - 8 kişi için ideal. 30 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada da pişirceğiniz bu börek tarif 1 saatte hazır olacak Şimdi hazırsanız tarife geçiyoruz.

  1. Hamur malzemelerinin hepsini bir kabın içerisine alıp güzelce yoğuruyoruz. 
  2. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartarak yuvarlıyoruz.
  3. Hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde güzelce açıp iç harcımızı hamurun yarısına koyuyoruz ve diğer yarısını yarım ay şeklinde üzerine kapatıp yuvarlak bir tabak yardımıyla kenarları dışırda kalan hamuru topluyoruz.
  4. Isıtmış olduğunuz tavada kısık ateş üzerinde yavaş yavaş böreğimizi pişiriyoruz. 
  5. Sıcakken üzerine tereyağını iki taraflı şekilde sürüyoruz. Peynir yerine dilerseniz ıspanak, patates, kıyma, tahin, şeker, beyaz peynir gibi ürünleri de kullanılarak yapabilirsiniz.