DOLAR
33,99 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.826,95 0%
BITCOIN
1.993.502,4 0%

Tatilden Dönüşte Çocuklar İçin Hijyen ve Beslenme Önerileri

Çocukların tatil sonrası okula dönerken sağlıklı bir dönem geçirebilmeleri için ailelere önemli tavsiyeler verildi.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 16:43
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:21

Tatilden Dönüşte Çocuklar İçin Hijyen ve Beslenme Önerileri

Tatilden Dönüşte Sağlıklı Beslenme ve Hijyen Kuralları

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Dr. Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası okula dönecek çocukların sağlıklı bir eğitim dönemi geçirebilmeleri amacıyla ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Kalabalık Ortamlara Dikkat!

Dr. Sağlam, tatil sonrası çocukların daha kalabalık ortamlara geçeceğini belirterek, "Çocuklar, tatilde geçirdikleri izolasyonun ardından okula başladıklarında beslenme ve temizlik alışkanlıklarının da değişeceğini görecekler" dedi.

Beslenme Alışkanlıklarını Gözden Geçirin

Okul döneminde çocukların tüketim alışkanlıklarının, okulda kullanılan besinler nedeniyle değişebileceğini vurgulayan Sağlam, ailelere şu tavsiyelerde bulundu:

  • Süt ürünleri, sebze, meyve ve tahıllara yer verin: Çocukların beslenme listesinde süt ürünleri, et, sebze, meyve ve tahıllara mutlaka yer verilmelidir.
  • Paketli gıdalardan uzak durun: Paketli ve şekerli gıdalardan olabildiğince kaçınmak, çocukların sağlığı açısından önemlidir.
  • Süt içim miktarını ayarlayın: Günde bir bardak süt tüketimi önerilir çünkü aşırı süt tüketimi, enfeksiyon riskini artırabilir.
  • Doğal probiyotikler ekleyin: Çocuğunuzun beslenmesine ayran, yoğurt, tarhana, turşu gibi doğal gıdalar ekleyerek bağışıklığı güçlendirin.

Uyku Düzeni Önemli

Uyku düzeninin çocukların sağlık gelişimi için kritik olduğunu belirten Sağlam, "Kreşe giden çocuklar için uyku saati 20.00-21.00, ilkokul çocukları için 21.00-21.30, lise öğrencileri için ise en geç 22.00 olmalıdır" dedi.

Hijyen Kurallarına Dikkat Edelim

Kapalı ortamlarda hijyenin önemine de değinen Dr. Sağlam, sınıfların sık sık havalandırılması ve çocuklara el yıkama gibi hijyen kurallarının öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bulaşıcı hastalık riski taşıyan çocukların, diğer çocuklara bulaşmaması için okula gönderilmemesi önerildi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim...

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası yeniden okula dönecek çocukların daha sağlıklı ve daha az hastalanarak eğitim, öğretim dönemi geçirebilmesi için ailelere tavsiyelerde bulundu.