Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti lahmacunu daha önce böyle yemediniz! Hem lezzetli hem pratik evde taş fırın lahmacun yapmanız mümkün. Ailenize ya da misafirlerinize bir lezzet şöleni sunmak istiyorsanız, bu tarif tam olarak size göre! Lahmacun yapmak zor gibi görünse de, bu tarif sayesinde pratik bir süreci beraberinde getirecek. Herkes bu tarifle taş fırın lahmacun ustalarını aratmayacak.
LAHMACUN TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için:
- 1 kilo un
- 2 su bardağı ölçüsünde ılık su
- 5 su bardağı ölçüsünde süt ( hamurun daha yumuşak olması için)
- 1 çorba kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 paket kuru maya
İç harcı için;
- 3 tane soğan
- 500 gram kıyma
- 1 tane kırmızı birer
- 1 tane çarliston biber
- 4 tane domates
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Reyhan
- Toz kırmızı biber
- ½ çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- Bir miktar su
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde acı biber salçası ( acı severler tercih edilebilir. İsteğine bağlı)
LAHMACUN TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta kullanacak olduğumuz mayamızı ılık suyun içerisine karıştırarak, erimesini sağlayalım.
- Daha sonra derin bir kabın içerisine tuz, un ve mayamızı ekleyelim.
- Bir sonraki aşama olarak ise karışımın içerisine süt ve su ekleyerek, hamuruzumu yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz bu hamurumuzun üzerini bir bez yardımıyla örterek, mayalanması için beklemeye alalım.
- Sırada ise lahmacunumuzun iç harcının yapılışı var. İlk etapta tüm domateslerimizin kabuklarını güzelce soyalım.
- Bir sonraki aşama olarak; kırmızı biber, soğan, yeşil biber ve maydanoz ile birlikte robot yardımıyla tüm malzemelerimizi ince ince doğrayalım.
- Rendelediğinizin harcın içerisine kıymanızı da ekleyerek, son olarak baharatlarınızı ekleyin.
- İşte lahmacun harcı da hazır! Geriye yalnızca hamurumuzu açmak ve malzemelerimizi birleştirmek kalıyor. 220 derecede hazırladığınız lahmacunlarınızı pişirebilirisiniz. Herkese afiyet olsun...