Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tapu sahiplerinin acilen e-Devlet'ten kontrol etmesi gerek! O tarihten sonra elleri kolları bağlanacak

Tapusu olanlar, dikkat! E-Devlet'ten kontrolünüzü hemen yapın. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 01.07.2024 10:01
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 10:01

Tapu sahiplerinin acilen e-Devlet'ten kontrol etmesi gerek! O tarihten sonra elleri kolları bağlanacak

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Artık tapusu olan herkesin e-Devlet üzerinden cep telefonu bilgilerini kaydetmesi zorunlu hale geldi. Bu yeni düzenleme sayesinde, taşınmazlarınızla ilgili yapılan tüm işlemlerden anında haberdar olabilecek ve güvenliğinizi artırabileceksiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "E-Devlet üzerinden 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numaranızı kaydetmeniz gerekiyor. Bu sayede, adınıza kayıtlı taşınmazlarla ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında otomatik SMS alacaksınız. Bilginiz ve izniniz dışında bir işlem yapıldığında ise hemen ilgili tapu müdürlüğüyle iletişime geçebilirsiniz" dedi.

E-Devlet üzerinden yapılacak bu işlem tamamen ücretsiz ve kolay. Yapmanız gerekenler ise şöyle:

e devlet tapu

E-Devlet şifreniz ve kimlik numaranız ile hesabınıza giriş yapın.

Arama bölümüne "TAPU SMS KAYDI" yazın.

"Tapu Telefon Bilgileri Beyan (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)" sonucunu tıklayın.

Açılan ekranda cep telefonu numaranızı girerek kayıt tuşuna basın.

Gelen doğrulama kodunu yazarak cep telefonunun size ait olduğunu doğrulayın.

Bu basit adımı atarak, tüm tapu işlemleri için alınacak her randevuda tarafınıza SMS gönderilerek güvenliğinizi sağlamış olacaksınız. Unutmayın, SMS bilgisi olmadan adınıza kayıtlı tapularda işlem yapılamayacak. Kişisel güvenliğiniz için bu önemli adımı atmayı ihmal etmeyin! Arsa ve konut fiyatlarındaki rekor artışlar dolandırıcıların da dikkatini çekiyor. Bu nedenle, tapu sahipleri yeni düzenlemeyi dikkate alarak e-Devlet üzerinden cep telefonu bilgilerini güncellemelidir. Böylece, taşınmazları üzerinde herhangi bir hileli satış girişimine karşı da daha korunaklı olacaklardır. E-Devlet üzerinden yapılan bu basit işlemle kişisel güvenliğinizi artırabilir ve tapu işlemlerinizin kontrolünü sağlayabilirsiniz.