DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.127.262,68 0,48%

Tanju Özcan: "Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelini dikeceğim"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı kınayarak, futbolcunun onuruna Bolu'ya heykel dikme kararı aldı.

Yayın Tarihi: 05.07.2024 20:51
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 20:51

Tanju Özcan: "Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelini dikeceğim"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, EURO 2024'ün son 16 turunda A Milli Takım'ımızın galibiyetini kutlamak için bozkurt işareti yapan Merih Demiral'ın heykelini dikme kararı aldığını duyurdu.

UEFA, Türkiye'nin Avusturya ile oynadığı maçta goller kaydeden Merih Demiral hakkında soruşturma başlatmıştı. Bugün yapılan açıklamada, Demiral'a "genel davranış ilkelerine uymama, temel terbiye kurallarını ihlal etme, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanma ve futbol sporunu itibarsızlaştırma" gerekçeleriyle 2 maçtan men cezası verdiğini bildirdi.

TANJU ÖZCAN'IN KINAMA MESAJI

Başkan Tanju Özcan, UEFA'nın aldığı bu kararı sert bir dille eleştirerek, Merih Demiral'a verilen cezayı şiddetle kınadığını belirtti. Özcan, ayrıca Futbol Federasyonu'nu cezayı engelleyememekle lanetledi.

Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu'ya dikme kararı aldığını açıkladı. Özcan, "Size söz, Merih Demiral'ın onuruna bu heykeli dikmek için harekete geçeceğim. Avrupa bana da ceza yazsın bakalım!" ifadelerini kullandı.

Başkan Tanju Özcan'ın bu kararı, Bolu şehri için yeni bir simge oluşturacak nitelikte. Merih Demiral'ın UEFA tarafından cezalandırılmasına karşı gösterilen bu tepki, Bolu halkı ve sporseverler arasında olumlu yankı uyandırdı. Heykelin dikileceği yer ve tasarımıyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı ancak heykelin kısa sürede yapılması planlanıyor.

TANJU ÖZCAN'IN TEPKİSİ

Başkan Tanju Özcan'ın UEFA'nın kararına karşı gösterdiği sert tepki, sosyal medyada geniş yankı buldu. Özcan'ın Merih Demiral'a destek vermesi ve onuruna bir heykel dikme kararı alması, futbolseverler tarafından olumlu karşılandı. Bolu halkı da heykelin şehirlerine kazandırılacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.