Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tanesi 20 TL oldu! Milyonlarca vatandaşın uykuları kaçacak: Büyük zam geldi

Ekmek fiyatlarındaki artışın nedeni ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetlerdir. Ancak kamuoyunun bu duruma tepkisi göz ardı edilemiyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2024 21:30
Güncelleme Tarihi: 03.07.2024 21:30

Tanesi 20 TL oldu! Milyonlarca vatandaşın uykuları kaçacak: Büyük zam geldi

Temel gıda maddelerinin artan fiyatları uzun vade sürecinde toplumsal huzursuzluğa yol açabilir. Bu nedenle yetkililerin halkın satın alma gücünü koruyacak olan bazı önlemler alması çok önemli.

Son dönemde ekmek fiyatlarında yaşanan artış ülke çapında büyük ilgi gördü. Bugün açıklanan yeni fiyat artış kararı ekmeğin fiyatını yüzde 80 oranında artırdı. Yeni fiyat artış kararı ve ekmek fiyatlarına ilişkin detaylı bilgi aşağıda..

BESAŞ ekmeğin fiyatına zam yaptı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BESAŞ, ekmeğin fiyatına önemli oranda zam yaptı. Daha öncesinde 7 lira 50 kuruşa satılan 400 gramlık BESAŞ ekmeği, yeni fiyat artışı nedeniyle şimdi 12 lira 50 kuruşa satılmaya başlandı. Bu da ekmeğin fiyatında yüzde 66'lık bir artış anlamına geliyor. Fiyat artışı Pazartesi günü itibariyle geçerli olacak.

Yeni Ekmek Fiyatları

BESAŞ'ın ürettiği ekmeğin yeni fiyatı şu şekilde belirlendi:

Temel gıda maddelerinin artan fiyatları uzun vade sürecinde oplumsal huzursuzluğa yol açabilir. Bu nedenle yetkililerin halkın satın alma gücünü koruyacak olan bazı önlemler alması çok önemli. Son dönemde ekmek fiyatlarında yaşanan artış ülke çapında bü

Zamlar Vatandaşları Zorluyor

Bugünden itibaren yeni fiyat artışıyla satışa başlandı. Bu artışlar, Temmuz ayında memur maaşları ve emekli maaşlarında beklenen artışın ardından geldi ve kamu maliyesini daha da zor bir duruma soktu. Ankara, İstanbul, İzmir gibi bazı büyük şehirlerde ekmeğin fiyatlarına art arda zamlar açıklandı. Ekmek fiyatlarındaki bu artışlar ise daha çok büyük aileler için hane bütçeleri üzerinde büyük bir yük oluşturuyor ve tepkiye neden oluyor.

Ekmek fiyatlarındaki bu artışlar genel olarak gıda enflasyonunun yükselmesine neden oluyor. Temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatlarındaki bu artışın diğer gıdaların fiyatlarını da etkileyeceğini kamuoyu bekliyor. Bu durum düşük gelirli hanelerin yaşam standartlarını olumsuz etkilemektedir.