Muhakkak her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi tahinli pekmez karışımını bir de kekin içersinde deneyin. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif sayesinde komşularınızı kıskançlıktan çatlatacaksınız. Pişmeye başladığı anda apartmana kadar yayılacak olan enfes kokuyla komşularınız kapınıza dizilecek. Herkes tarifini isteyecek. İşte tahinli pekmezli kek tarifi ...
TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı ölçüsünde tozşeker
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1.5 su bardağı ölçüsünde süt
- Yarım su bardağı ölçüsünde su
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı ölçüsünde un
- 1 su bardağı ölçüsünde tahin
- 1.5 su bardağı pekmez
- Ceviz
TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta toz şekeri ve yumurtayı mikser yardımıyla beyazlaşana kadar güzelce çırpın.
- Sıvı malzemelerinizi yani süt, yağ ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozunu ve unu yavaşça ekleyerek, homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırma işleminize devam edin. Kek hamurunuzun kıvamının biraz koyu olmasına özen gösterin.
- Hazırlamış olduğunuz kek hamurunuzu, yağlamış olduğunuz bir dikdörtgen borcamın içersine ya da kek kalıbına dökün.
- Üzerine tahin ve ceviz eklemesi yapın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında kekinizi pişirin. Ara ara kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Frından çıkardıktan 2 dakika sonra pekmezi de kekin üzerine gezdirmeyi unutmayın. Kekiniz hazır! Herkese afiyet olsun...
Bu kek tarifi 12 - 14 kişilik olup, 20 dakikalık hazırlama ve 50 dakikalık pişirme süresi mevcuttur. Toplamda 70 dakika sonra 12 - 14 kişilik tahinli pekmezli kekiniz hazır!