DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Tahin tutkunları bu tarifi görünce çıldıracak! Böylesi daha önce yapılmadı

Çatır çatır çatlatacak, deneyeni lezzetinden şaşkınlığa uğratacak tahinli çıtır rulo tarifi ortaya çıktı. Tarif hem kahvaltı sofralarınızda hem de öğleden sonra çaylarınızın yanında büyük bir eşlikçi. Yumuşacık dokusu, doyurucu tadıyla tüm mutfakların vazgeçilmezi olacak. İşte tahin tutkunlarını çıldırtacak tahinli çıtır rulo tarifi...

Yayın Tarihi: 24.12.2023 09:59
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 09:59

Tahin tutkunları bu tarifi görünce çıldıracak! Böylesi daha önce yapılmadı

Bugün verecek olduğumuz tarifle tahin enfes bir tarif ile sofralarınıza konuk olacak. Yumuşacık dokusu ve doyurucu tadıyla bilinen tahin, rulolarla buluştuğu zaman damaklarda unutulmaz bir iz bırakmaya hazır. Ev yapımı atıştırmalıkların vazgeçilmezi olmaya aday olan tahinli çıtır rulo tarifi hem kolaylığı hem de lezzetiyle sizi cezbedecek.

Tahinli çıtırlılar özellikle kahvaltı sofralarını renklendirmek ve çay saatlerinize farklı bir tat katmak için ideal bir tercih. Bu tarif yalnızca lezzet açısından değil aynı zamanda hazırlık açısından da sizlere bir çok avantaj sağlayacak. 5 dakikada hazırlayacağınız, 25 dakikada pişirceğiniz tahinli çıtır ruloları 12 - 14 kişilik servis için hazırlamanız mümkün. İşte mis gibi tahin kokularıyla evinizi saracak mutlaka denenmesi gereken tahinli çıtır rulo tarifi...

TAHİNLİ ÇITIR RULO TARİFİ MALZEMELERİ

  • 5 adet milföy
  • 5 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 5 yemek kaşığı ölçüsünde tahin
  • 4 tane ceviz 
  • Yüzü için için ise susam

TAHİNLİ ÇITIR RULO TARİFİ

TAHİNLİ ÇITIR RULO TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Milföy hamuru uzunlamasına şeklinde tezgahın üstüne dizerek her bir milföye bir yemek kaşığı ölçüsünde tahinimizi güzelce sürüp yayıyoruz. 
  2. Tahinin üzerine bir yemek kaşığı şeker serpiyoruz ve her yerine gelecek şekilde şekeri de dağıtıyoruz. Dilerseniz ilk etapta başka bir kabın içersinde tahin ve şekeri karıştırarak daha sonra milföy hamurlarınızın üzerine sürebilirsiniz. 
  3. Ufak ufak doğramış olduğunuz cevizleri göz kararı serpiştirerek uzunlamasına dört parçaya milföylerimizi ayırıyoruz.
  4. Ucundan tutup rulo şeklinde sarıyoruz.
  5. Son sarım yerine de parmağınızın ucuyla hamurun ucunu hafif şekilde sıkıştırmaya özen gösterelim. Pişerken ucu fazla açılmaması için bu detay önemli.
  6. Yağlı kağıt açılı tepsiye tek tek rulolarımızı diziyoruz ve üzerlerine susam serpiştiriyoruz. 
  7. Önceden ısıtmış olduğunuz alt üst fırında 180° üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun..