Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SYS Grubu'ndan AEI Systems ile İlk Orta Kalibre Top Teslimatı

SYS Grubu, AEI Systems aracılığıyla düşük geri tepmeli VENOM LR'nin ilk teslimatını ağustosta gerçekleştirecek.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:20
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:22

SYS Grubu'ndan AEI Systems ile İlk Orta Kalibre Top Teslimatı

Ağızlardan Çıkan Sözler ve Yenilikçi Projeler

SYS Grubu'na bağlı AEI Systems, düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre topu olan VENOM LR'nin ilk teslimatını bu yılın ağustos ayında gerçekleştiriyor. SYS Grup Genel Müdürü Cahit Utku Aral, önümüzdeki dönem orta kalibre top üretiminin faaliyetlerinde merkezi bir yere sahip olacağını vurguladı.

VENOM LR'nin Dikkat Çekici Özellikleri

İngiltere'nin köklü savunma sanayi şirketlerinden biri olan AEI Systems, 30x113 mm VENOM LR topunu, 60 yılı aşkın orta kalibre silahlar konusundaki bilgi birikimiyle geliştirdi. Bu ürün, yurtiçinde ve yurtdışındaki fuarlarda büyük ilgi gördü.

Hedefler ve Gelecek Vizyonu

AEI Systems'in 2022'de SYS Grubu'na katılmasının ardından, 5 yıl içinde orta kalibre top satış cirosunu yıllık 100 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. SYS Grubunun yüksek teknolojili uzaktan komutalı silah sistemi üreticisi Unirobotics ile bu hedefe ulaşması için tüm grup şirketlerinin destek vereceği bildirildi.

Talebe Cevap Vermek İçin Hazırız

Cahit Utku Aral, modern ordular için orta kalibre topların, özellikle de 30x113 mm mühimmatın öneminin her geçen gün arttığını belirtti. Ayrıca, sadece ABD, Fransa ve Türkiye'nin bu alanda üretim yapabildiğine dikkat çekti.

AEI Systems ve VENOM LR

AEI Systems Genel Müdürü Simon Angel, SYS Grubu'na dahil olmalarının ardından yapılan yatırımların, orta kalibre üretiminde güçlendiklerini açıkladı. Angel, "VENOM LR, çok düşük geri tepmeye sahip ve ayarlanabilir atış hızına sahip ihtiyaca yönelik bir çözüm sunuyor. Modern ordular giderek envanterlerine 30x113 mm topları eklemek istiyor," dedi.

Ortaklık ve İleriye Dönük Planlar

Angel, SYS Grubu içerisinde birlikte hareket ederek en iyisini üretme çabasında olduklarını belirtti ve gördükleri yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade etti. AEI Systems olarak yoğun talebi karşılamak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Gelecek dönemde orta kalibre top üretimi, SYS faaliyetlerinde önemli bir yer tutmayı hedefliyor.

CANiK'in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) Grubu şirketlerinden AEI Systems tarafından...

CANiK'in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) Grubu şirketlerinden AEI Systems tarafından hayata geçirilen düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre top VENOM LR'nin ilk teslimatları ağustosta gerçekleştirilecek.