Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Suudi Arabistan, vatandaşlarına Lübnan’ı terk etme çağrısında bulundu

İsrail ile Lübnan arasındaki gerginliğin artması üzerine Suudi Arabistan, vatandaşlarından Lübnan’ı terk etmelerini ve seyahat planlarını iptal etmelerini istedi. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 30.06.2024 17:44
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 17:44

Suudi Arabistan, vatandaşlarına Lübnan’ı terk etme çağrısında bulundu

İsrail ile Lübnan arasında artan tansiyon, Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan bir açıklama ile dikkat çekti. Suudi yetkililer, İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, vatandaşlarından Lübnan’ı acilen terk etmelerini ve bu ülkeye seyahat planlarını iptal etmelerini istedi.

BÜYÜKELÇİLİK UYARDI: ACİL DURUMDA İLETİŞİM KURUN

Büyükelçilik, Suudi vatandaşlarının acil durumlarda kendileriyle iletişim kurmaları gerektiğini vurguladı. Bu çağrı, bölgedeki durumun ciddiyetini ortaya koyarken, vatandaşların güvenliği için alınan önlemleri de gözler önüne serdi.

İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınırında yaşanan çatışmaların şiddetlenmesi ve İsrail'in son dönemde Lübnan'a yönelik "büyük bir saldırıya yönelik operasyonel planları onayladığını" açıklaması, bölgede çatışmaların büyümesi endişesini artırıyor. Bu gelişmeler, Suudi Arabistan’ın yanı sıra diğer ülkelerin de benzer seyahat uyarıları yapmasına neden oldu.

DAHA ÖNCEKİ UYARILAR

Suudi Arabistan’ın bu uyarısına ek olarak, daha önce ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya, İngiltere ve Hollanda da vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmalarını içeren seyahat uyarıları yapmıştı. Bu ülkeler de bölgedeki artan çatışma riskine karşı vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla benzer adımlar atmışlardı.

Ortadoğu'da tansiyonun yükselmesi, uluslararası toplumun dikkatini bölgeye çekmiş durumda