Suriye'nin Yeni Yönetiminden İnşa Vurgusu: 'Sadakat ve Muhabbetle Devam Etmeliyiz'

Suriye'nin yeni lideri Ahmed Şara, ülkenin yeniden inşasında sadakat ve sevginin gerekliliğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 09.01.2025 14:30
Güncelleme Tarihi: 09.01.2025 14:30

Suriye'nin Yeni Yönetiminden İnşa Vurgusu: 'Sadakat ve Muhabbetle Devam Etmeliyiz'

Suriye'nin Yeni Lideri Ahmed Şara'dan Önemli Açıklamalar

Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed Şara, 61 yıllık Baas rejimi'nin devrilmesinin ardından ülkenin büyük bir sadakat ve muhabbetle inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Taziye Törenindeki Konuşması

Şara, 6 Ocak tarihinde İstanbul’da vefat eden ve cenazesi Şam’da defnedilen Suriyeli alim Sariye er-Rifai'nin taziyesinde bulundu. Şara, Rifai'nin Şam’ın sembol isimlerinden biri olduğunu belirterek, kendisine Allah'tan rahmet diledi.

Şara, konuşmasında, “Şam (Suriye) 60 yıldır büyük bir zulme maruz kaldı, aileler bölünüp parçalandı, halkı başka ülkelere göçmek zorunda kaldı, evleri insanların başlarına yıkıldı.” ifadelerini kullandı.

Şam'ın Yeni Dönemi

Esed rejim askerlerinin yerleşim yerlerine varil bombaları ile saldırdığına dikkat çeken Şara, “Bugün Şam hak ettiği yere geri dönmüştür, bu zalimden kurtulmuş, Allah’a şükürler olsun o zalim gitmiş, Şam’ın bereketi kalmıştır.” dedi ve alimin 13 yılı aşkın bir hicretten sonra ülkelerine geri dönebildiklerini belirtti.

Şara, Şam halkı için tarihi bir süreçten geçildiğini ve bir yol ayrımında olunduğunu ifade ederek, “Devletimizi büyük bir sadakat ve muhabbetle inşa etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Tarihi Önemi ve Yeniden İnşanın Gerekliliği

Şara, “Çünkü Şam İslam'ın göz bebeğiydi, Arap ve İslam ülkeleri için bir merkezdi. Buradan Çin'den Endülüs'e kadar olan coğrafyanın tamamı yönetiliyordu.” değerlendirmesini yaptı. Ayrıca, ülkenin ciddiyetle yeniden inşa edilmesinin önemini belirten Şara, “Allah’a şükürler olsun ki insanlar birbirlerine geri döndü ve evlerine geri döndü.” dedi.

Sariye er-Rifai'nin Hayatı

Suriye’nin önde gelen alimlerinden Sariye er-Rifai, 1948 yılında Şam’da doğmuş, 1966 yılında Mısır’daki Ezher Üniversitesi’ne girmiş, Şam’a döndükten sonra Zeyd Bin Sabit İlim Merkezi’ni kurmuştur. Baas rejimine muhalefetiyle bilinen Rifai, 2012 yılında Suriye’den ayrılarak İstanbul’a yerleşmiştir ve 6 Ocak’ta hayata gözlerini yummuştur.