DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.244.594,46 -0,1%

Sürdürülebilir Ulaşımdan Ekonomi Yönetimine: Gündem Maddeleri

Türkiye'de ulaşım, ekonomi ve sanat alanındaki gelişmeler gündemi belirliyor.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 10:46

Sürdürülebilir Ulaşımdan Ekonomi Yönetimine: Gündem Maddeleri

1. İstanbul'da Ulaşımın Geleceği Şekillenecek

Uluslararası Yol Federasyonu'nun dört yılda bir düzenlediği IRF Dünya Kongresi, 15-18 Ekim tarihlerinde Türkiye'de yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kongre ile ilgili olarak, "Ulaştırma alanında milat sayılacak kararlar bekliyoruz" dedi. Bakan, ayrıca kongrenin, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çabalarını destekleyeceğini belirtti.

2. Ekonomi Yönetiminin Yoğun Ekim Ajandası

Eylül ayı enflasyon rakamları 3 Ekim’de, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise aynı gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayı dış ticaret rakamlarını 2 Ekim’de açıklayacak.

3. Halkbank: Verimlilik ve Sürdürülebilirliği Destekliyor

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Finans yönetiminde verimlilik şarttır. Tasarruflarımızı üretim ve istihdama dönüştürmeliyiz" açıklamasında bulundu.

4. Kripto Para Platformlarına Yönelik Regülasyonlar Başlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu, yurt dışı merkezli kripto para platformlarının Türkiye'deki hizmetlerini 2 Ekim itibarıyla sonlandırması gerektiğini duyurdu. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy, izinsiz hizmet verenlere yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

5. Vestel: Yeni Pazarlar ve Büyüme Hedefi

Vestel CEO'su Ergün Güler, "Yeni coğrafyalara açılma ve mobilite ile büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

6. Devrim Erbil'den Halı Müzesi Projesi

Sanatçı Devrim Erbil, İstanbul veya Ankara'da büyük bir halı müzesi açmayı planladığını ifade etti. Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı Başkanı Kerim Sefer, "Erbil’in tablolarından dokunan halılar, büyük bir el emeği eseri" şeklinde konuştu.

7. İzmir Açıklarında Orfoz Balığı Araştırması

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Şensurat Genç, orfoz balığı popülasyonunda umut verici artışlar gözlemlendiğini açıkladı.

8. Şanlıurfa'da Tarihi Süs Eşyaları Bulundu

Sefertepe Kazısı Başkanı Doç. Dr. Emre Güldoğan, kazılarda bulunan leopar ve akbaba figürlü süs eşyalarının önemine dikkat çekti.

Güncel haberler, ekonomi ve kültürel gelişmelerin yanı sıra sürdürülebilirliğe yönelik atılımlar hakkında bilgi vermektedir.