DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.153.460,22 -0,04%

Süleyman Soylu, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin Başvuruda Bulundu

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığına başvurdu.

Yayın Tarihi: 01.08.2024 09:01
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 09:01

Süleyman Soylu, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin Başvuruda Bulundu

Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı. Soylu, 26 Temmuz 2023 tarihinde dilekçe vererek, siyasetteki 40 yıllık tecrübesini ve millete hizmet etme sorumluluğunu vurguladı. “Hakkımda İddialar Var”

Dilekçesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) aleyhinde herhangi bir fezleke olmamasına karşın, muhalefet liderlerinin ve sözcülerinin kendisini karalayıcı iddialarla sıklıkla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtti.

İfira ve Karalama Kampanyaları

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemlerde çok sayıda asılsız iddialarla karalama kampanyasına maruz kaldığını ifade etti. "Bugüne kadar, 11,500 televizyon haberi, 1,454 gazete haberi ve 218,000 sosyal medya paylaşımı yapıldı," diyerek bu saldırıların sistematik bir biçimde sürdüğünü belirtti.

“Hukuk Mücadelesi Vermek Zorundayız”

Karalamaların ve iftiraların hedefi olmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Soylu, hukuk zemininde bu şer odakları ile mücadele etmenin zaruri olduğunu ifade etti. Anayasaya ve TBMM içtüzüğüne atıfta bulunarak, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için yaptığı başvurunun gerekliliğini savundu.

Kampanyaların Meşruiyeti Yok

Soylu, insani ve vicdani değerlerden yoksun olan bu kampanyaların hukukî bir izahının olamayacağını vurgulayarak, "Bu nedenle yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunma gereği doğmuştur," dedi.