Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Suikast girişiminden kurtulan Trump ilk röportajını verdi: "Burada olmamam gerekiyordu"

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, bugün hem ABD'de hem de dünyada bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 15.07.2024 19:51
Güncelleme Tarihi: 15.07.2024 19:51

Suikast girişiminden kurtulan Trump ilk röportajını verdi: "Burada olmamam gerekiyordu"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitinginde mucizevi şekilde kurtulduğu suikast girişiminin ardından ilk röportajını verdi. Trump, başını kalabalıktan çevirip video ekranına bakmasının hayatını kurtarmış olabileceğini belirtirken sağ kulağından vurulmasının ardından konuşmaya devam etmek istediğini açıkladı.

Trump röportajı sırasında mucizevi kurtuluşunu anlatırken, "Sadece yarım dönseydim, beynimin arkasına girecekti. Kurşunun izlediği yol direkt olarak kafatasımdan geçiyor. Ekran yüksekte olduğu için yukarı bakmıştım. Mükemmel bir dönüş yapma şansım muhtemelen yüzde birin de onda biriydi, bu yüzden burada olmamam gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Trump, saldırganın kurşun yağdırdığı kritik anda başını çevirdi ve saldırı kulağından yaralanmasıyla sonuçlandı. Gizli Servis ekibi tarafından sahneden uzaklaştırıldı.

Eski başkan, şaşkın izleyicilere yumruğunu kaldırıp "mücadele" diye bağırdığı, artık ikonik hale gelen anı anlattı. Trump, "Birçok insan bunun gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğrafa sahip olmak için ölmeniz gerekir" diye konuştu. Destekçilerinin onun iyi olduğunu ve "Amerika'nın yoluna devam ettiğini, ilerlediğini ve güçlü olduğunu" bilmelerini istediğini söyledi.