DOLAR
34,03 0,03%
EURO
37,76 0,08%
ALTIN
2.798,56 0,1%
BITCOIN
2.105.249 -2,63%

Su Muhallebisi nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli sütlü tatlı tarifi

Sadece 6 malzemeyle evde kolayca yapabileceğiniz su muhallebisi tarifi. Yumuşacık kıvamı ve hafif tadıyla sütlü tatlı severlerin favorisi.

Yayın Tarihi: 16.02.2024 17:23
Güncelleme Tarihi: 16.02.2024 17:23

Su Muhallebisi nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli sütlü tatlı tarifi

Su Muhallebisi Nasıl Yapılır? Kalorisiz ve Pratik Sütlü Tatlı Tarifi

Su muhallebisi, sütlü tatlı severlerin vazgeçemediği bir lezzet. Yumuşak kıvamı ve hafif tadıyla damaklarda iz bırakıyor. Üstelik yapımı da çok kolay. Sadece birkaç malzemeyle evde harika bir su muhallebisi hazırlayabilirsiniz. İşte size adım adım su muhallebisi tarifi:

Su Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya veya vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı soğuk su

Su Muhallebisi Yapılışı

  1. Bir tencereye irmiği koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi açılana kadar kavurma işlemine devam edin.
  2. İrmiğin üzerine toz şekeri ilave edin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  3. Başka bir kapta nişastayı ve soğuk suyu iyice çırpın. Topak kalmamasına dikkat edin. Nişastalı suyu irmikli karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Son olarak sütü de ekleyin ve muhallebinin kıvam almasını bekleyin. Karışım kaynayınca vanilyayı veya vanilya şekerini de ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
  5. Ocaktan aldığınız muhallebiyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. İsterseniz üzerini tarçın, hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!