DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.148.405,73 0,19%

Su faturası desteği meclisten çıktı! Halka müjde verildi: Su faturası düştükçe düşecek

Mecliste verilen karar doğrultusunda su faturalarına yüzde 15 indirim uygulaması devreye girerken, tarımsal sulama ise bedava oldu

Yayın Tarihi: 29.05.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 15:36

Su faturası desteği meclisten çıktı! Halka müjde verildi: Su faturası düştükçe düşecek

Ülke genelinde yeni yıl itibari ile düzenlenen zam uygulamaları artan maliyetler ile birlikte de artışını sürdürüyor.  Yeni yılda Yeniden Değerleme oranında yaşanan aretışa istinaden vatandaşın cebini boşaltacak zamlara, maliyet artışlarının sebebiyle yeni zamlar yapılama devam ediyor. Bu kaspamda özellikle dar gelirlilere hükümet tarafından bir çok destek sağlanırken, belediyeler de kendi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşına özel olarak destek programları sağlamaya devam ediyor.

SU FATURASI DESTEĞİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da su tarifelerine yüzde 36 zam uygulaması başlatılmıştı. Sonrasında ülke genelinde de zamlar konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ederken, sabah saatlerinde Balıkesir'den gelen destek kararı Meclis tarafından onaylandı. Alınan karar doğrultusunda tarımsal alamanın ücresiz kapsamında faturalandırılacağının altı çizildi.

FRW

Başkanlık seçimleri akabinde belediye meclis üyelerinin seçilmesi akabinde çalışmalar hız kesmeden devam ederken, seçim vaadi olarak sunulan destek programları ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Alınan karar doğrultusunda hanelerde su kullanımı da yüzde 15 indirimli olacak. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Akın'ın önergesi üzerine Mayıs Ayı 1. Birleşiminde aldığı kararla, 2024 yılı itibarıyla tarım alanlarındaki sulamanın ücretsiz olacağı ve evlere yüzde 15 indirim uygulanacağı yönünde karar verdi. Bu kapsamda tarlaların sulanması adına 20 dekara kadar olan kullanımlar bedava olacak. 20-40 dekar arası sulama için ise masrafı Büyükşehir Belediyesi ile aboneler arasında yarı yarıya paylaşılacak.

1 HAZİRAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yürürlüğe girecek olan tarımsal su desteği programının 1 Haziran itibari ile sunulacağı belirtilirken, hane halkı bütçelerine katkı sağlamak adına su faturalarında yüzde 15 indirimle sunulacağı belirtildi. 

Konutlar, işyerleri ve diğer tüm tarife gruplarını yakından ilgilendiren bu indirim de 1 Haziran'dan itibaren başlayacak.  Balıkesir Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile birlikte fatura kabarıklığı yaşayan üretici ve haneler rahat edeceğe benzerken, söz konusu uygulamanın ülke eneli belediyelere öncülük edebileceği yorumları da yapılıyor.