Su böreği, yapımı bir hayli zor ve uğraştıran börekler arasında yerini alırken, bu böreğe alternatif tarifler sıklıkla araştırılıyor. Sizlere su böreği tadında efsane bir peynirli börek tarifi ile geldik. Akşamdan hazırlayacağınız; 15 dakikada hazırlık, 40 dakikada pişirme süreci olan bu börek sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden olacak. 1 kg yufkanız varsa; peynir ve yumurtanız varsa bu tarifi hazırlamak çok basit. Dilerseniz çocuklarınızın beslenme çantasına koyacağınız, dilerseniz de misafirlerinize çayın yanında ikram edeceğiniz bu lezzetli tarif evinizin vazgeçilmezi olacak. Sofranızda harikalar yaratmaya, efsane su böreği lezzetinde börek tarifi ile hazır olun! İşte parmaklarınızı bile yiyeceğiniz su böreği lezzetinde efsane börek tarifi...
SU BÖREĞİ LEZZETİNDE EFSANE BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kilo yufka (6 tane)
Sosu için
- 2 su bardağı ölçüsünde süt
- 1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
Üzeri için
- 1 şişe maden suyu (200 ml)
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı (Pişirmeden önce sürülecek )
İçi için
- 1 kase beyaz peynir
- Mayısdonoz (Dilerseniz başka iç harçta yapıp kullanabilirsiniz)
SU BÖREĞİ LEZZETİNDE EFSANE BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
Su böreğinin en yakın rakiplerden birisi olacak, en az su böreği kadar lezzetli olacak muhteşem peynirli börek ile sofralarınızı renklendirmeye hazır olun. Hazırlayacağınız lezzetli sosu ile yaklaşık 1 saatte hazırlayacak olduğunuz bu tarif, sabah kahvaltılarının öğleden sonra çaylarının ve akşam yemekten sonraki çayların vazgeçilmezi olacak. Hazırsanız şimdi su böreği lezzetinde börek tarifine geçelim...
- İlk etapta sosunu hazırlamak için malzemeleri geniş bir kabının içerisine alarak güzelce karıştıralım.
- Yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağı ile güzelce yağlayalım.
- Yufkanın birisini tepsinin üzerine açalım.
- Sostan iki kepçe kadar dökerek tüm yufkanın ıslanacağı şekilde yayalım.
- Diğer yufkayı da ikiye bölerek sos içerisine batıralım.
- Fazla sosu ise elimizde süzerek tepsinin içerisine yayalım.
- Üç tane yufkayı da bu şekilde yerleştirdikten sonra ortasına hazırlamış olduğunuz iç harcımızı yayalım.
- Diğer üç yufkayı da aynı şekilde sosa batırarak, tepsinin üzerine dizelim.
- Bitince ise maden suyunu gezdirerek vaktiniz varsa eğer 3 - 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Akşamdan yapabilirseniz daha da lezzetli bir böreği servis edeceğinize emin olabilirsiniz.
- Pişirmeden önce ise iki yemek kaşığı ölçüsünde tereyağımızı eritip böreğin üzerinde her tarafına sürelim. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Bizler bu tarifi peynirli iç harç kullanarak sizlere sunduk. Sizler dilerseniz iç harcını kıymalı şekilde yapıp pişirebilirsiniz. İki türlü de lezzetine bayılacağınıza eminiz. Herkese şimdiden afiyet olsun...