Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 -0,03%
EURO
35,16 0%
ALTIN
2.434,04 -0,06%

SSK, Bağkur, memur emeklilerine yüzde 50 indirim fırsatı! O faturanın derdi artık bitti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı meclis toplantısında, emeklilere su indirimi kararı aldı.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 18:52
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 18:52

SSK, Bağkur, memur emeklilerine yüzde 50 indirim fırsatı! O faturanın derdi artık bitti

Seçim öncesinde verilen vaatler adım adım hayata geçirilirken, vatandaşlara pazar desteği, fatura yardımı ve ikramiye ödemeleri gibi çeşitli yardımlar sağlanıyor. Son yapılan açıklamaya göre, su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanacağı belirtildi ve bu indirimin yürürlüğe girdiği duyuruldu.

su faturaası

Son dönemde emekli maaşlarına yönelik gelişmeler takip edilmekte. Emeklilere yapılacak ara zamlar için enflasyon süreci göz önünde bulundurulurken, zamların nasıl ve ne kadar olacağı da incelenmekte. Seçim öncesi emeklilere yönelik beklentiler seyyanen zamlar üzerinde yoğunlaşırken, gerçekleşmeyen beklentileri telafi etmek adına sosyal destekler devreye giriyor. 

Emeklilere fatura, kira, finansal destekler ve tatil gibi çeşitli sosyal yardımların sağlanacağı duyurulurken, bu desteklerin meclis gündemine alındığı görülmekte. 

Hükümetin yanı sıra belediyeler de kendi bölgelerinde yaşayan emeklilere çeşitli destekler sunuyor, bu destekler genellikle geri ödemesiz sosyal yardımlar şeklinde sunuluyor.

su faturası indirimi

EMEKLİYE SU FATURASI İNDİRİMİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından duyurulan destek kapsamında, emeklilere su faturasında yüzde 50 indirim sağlanacak. Bu uygulama ile emeklilere önemli bir destek sunulmuş olacak. Ayrıca, su faturası indiriminin yanı sıra belediye tesislerinde %20 indirim hakkı da tanımlanacak.

GENÇ'TEN AÇIKLAMA

Başkan Genç, emeklilere yönelik verilen vaatlerin üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirtti. Belediye meclisinden alınan kararın ardından uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Söz konusu desteklerin sadece bu yıl değil, 2024 yılına kadar devam edeceğini vurgulayan Genç, emeklilerin her zaman yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.