DOLAR
34,15 -0,04%
EURO
37,96 0,06%
ALTIN
2.886,02 -0,08%
BITCOIN
2.162.641,85 0,1%

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Emeklilere yüzde 20 indirim yapılacak!

Kurban Bayramı öncesi emekliye müjde! Kurban Bayramı’nda eşinin, dostunun yanına gitmek isteyen emekliye otobüs biletlerinde indirim uygulanacağı duyurusu geldi. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 05.06.2024 22:38
Güncelleme Tarihi: 05.06.2024 22:38

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Emeklilere yüzde 20 indirim yapılacak!

Kurban Bayramı’nda memleketlerine gitmek isteyene emekli vatandaşa müjde! Bayramda memleketine ya da torunlarının yanına gitmek isteyen emekli vatandaşa otobüs biletlerinde indirim olacağı açıklandı. Detaylar haberimizde…

dizi

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSLERDE EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM!

Emeklilere şehirlerarası otobüs yolculuklarında yüzde 20 indirim uygulanacağı açıklandı. Böylece emekliler internetten bilet alırken SGK ile entegre olabilecek. Emekliler emeklilik kartını acenteye ibraz edecek.

Emeklilerin şehirlerarası otobüslerde seyahatlerinde yüzde 20 indirimli bilet alma imkanına sahip olacağı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te, düzenlemelerin uygulama kabiliyetlerini güçlendirmek ve kişilerin taşıma yapmasını engellemek amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Kanundaki boşluklardan yararlanın ve kanunu adil ve sürdürülebilir bir şekilde uygulayın. Bu düzenlemeyle şehirler arası otobüsle seyahat eden emeklilerin yüzde 20 indirimli bilet alma imkanına sahip olacağını da belirtildi.

EMEKLİ OLUP OLMADIKLARI KONTROL EDİLCEK

Gelen bir son dakika haberine göre: Şehirlerarası otobüslerde indirim isteyen vatandaşların emekli olup olmadığı kontrol edilecek. Emekliler internetten bilet alırken, bilgileri girilen kişinin emekli olup olmadığına ilişkin bilginin Sosyal Güvenlik Kurumu (Ders Kitabı) ile entegrasyon sayesinde anında dijital platformda görüneceği, dolayısıyla indirimin biletlere yansıyacağı iddia ediliyor. Örneğin emekli bir vatandaş bilet aldığında T.C. numarası sisteme girilecek ve emekli olup olmadığı SGK üzerinden otomatik olarak doğrulanacak. Numaranın emekli bir vatandaşa ait olması durumunda indirim bilete yansıtılacaktır. Ayrıca vatandaşların doğrudan acenteden bilet alırken, ayrılacakları kuruluş tarafından verilen emeklilik kartını veya kısa sürede emekli olanlara Bakanlık tarafından doldurularak verilecek “Emeklilik tanıtım Kart’ını “ibraz etmeleri gerekecek. Sistem altyapısı kurulana kadar acentelerin e-devletten aldıkları emeklilik mektuplarına indirim uygulaması gerekecek.

SÜRÜCÜ EĞİTİM ARAÇLARI İÇİN BELGE ŞARTI KALKTI

Öte yandan söz konusu düzenleme ile ticari taşımacılık faaliyeti yapılmamak kaydıyla sürücü eğitim aracı olarak kullanılan araçlarda yetki belgesi bulundurma zorunluluğu da kaldırıldı. İdari ve cezai yükümlülükler dikkate alınarak, yetki belgesi alacak kişilerin 15 yaşını doldurmuş olmaları şartı getirildi. Uluslararası eşya taşımacılığı yapacaklarda tecrübe şartına ilişkin tereddütleri ortadan kaldıracak şekilde yönetmeliğe düzenleme getirildi. Yolcu, yük ve ticari taşıma depo işletmecilerinin yetki belgesi düzenleyebilmesi için gerekli asgari kapasitenin düzenlendiği bildirildi.