DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,93 -0,04%
ALTIN
2.919,47 0,25%
BITCOIN
2.097.047,27 -0,73%

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Atama Belgesini Aldı

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandı. Tören, büyükelçi ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:22
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:26

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Atama Belgesini Aldı

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosluğu'na Atama Töreni

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, İstanbul'da düzenlenen özel bir törende Aydın Özü'ye İstanbul Fahri Konsolosu atama belgesini sundu. Tören, Kadıköy'deki bir yat kulübünde gerçekleştirildi.

Önemli Katılımcılar ve Törenin Detayları

Törene, Sri Lanka'nın Türkiye'deki ilk büyükelçisi olan İskender Okyay başta olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, diplomatlar, fahri konsoloslar ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Geleneksel Sri Lanka yağ lambasının yakılmasıyla başlayan etkinlikte, katılımcılara bu geleneğin anlamı anlatıldı.

Fahri Konsolos Aydın Özü'nin Mesajı

Büyükelçi Dissanayake'nin sunumunun ardından, Fahri Konsolos Aydın Özü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki tarihi ilişkilere değinerek, "Her iki ülke 1948'de resmi diplomatik ilişkiler kurmasına rağmen, büyükelçilikler daha sonraki yıllarda açılmıştır. İstanbul Fahri Konsolosu olarak görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sri Lanka'nın çıkarlarını koruyacak ve ilişkileri geliştireceğim" şeklinde konuştu.

Sri Lanka'nın Kültürel Zenginlikleri

Törende konuklara geleneksel Sri Lanka lezzetleri ve Saf Seylan çayı ikram edildi. Sri Lanka'nın tarihi, bağımsızlık sonrası gelişmeleri ve Osmanlı döneminden bu yana süregelen dostluk bağlarının önemi vurgulandı.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler

Büyükelçi Dissanayake, özellikle Türk turistlerin artan ilgisine ve Colombo Limanı'nın 2024'te hızlı büyüme gösterecek limanlar arasında yer alacağına dikkat çekti. Sri Lanka ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi için yapılan çalışmalar ön plana çıktı.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da...

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da düzenlenen törenle Aydın Özü'ye (sağ 3) "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni sundu.