DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Spotify'da YouTube dokunuşu: Klipler izlenebilecek

Spotify artık sadece ses odaklı bir platform olmaktan çıkıyor. Şirketin yaptığı son duyuruya göre, seçilen bazı bölgelerde müzik videoları da dahil olmak üzere yeni içerik türlerini beta sürümünde test etmeye başlıyorlar. Bu, Spotify’ın içerik çeşitliliğini genişletme yolunda attığı önemli bir adımı işaret ediyor.

Yayın Tarihi: 16.03.2024 14:38
Güncelleme Tarihi: 16.03.2024 14:38

Spotify'da YouTube dokunuşu: Klipler izlenebilecek

Spotify, video içeriklerini platformuna entegre ederek YouTube ile olan rekabetinde yeni bir hamle yaptığını açıkladı. Şirket, artık sadece ses dosyalarına dayalı bir hizmet sunmak yerine, müzik videolarını da içerecek şekilde hizmet yelpazesini genişletiyor. Bu yeni özellik, şu anda beta aşamasında olup, bugün itibarıyla 11 farklı ülkede kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Spotify, bugün itibarıyla 11 farklı ülkede müzik video desteğini sınırlı bir içerikle başlattığını açıkladı. Bu yeni gelişmeyle, Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna ve Asake gibi popüler sanatçıların videoları platformda yer alacak. Şirket, beta sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, katalogun binlerce video ile genişleyeceğini ifade etti.

spotify

SPOTİFY'A VİDEO ÖZELLİĞİ GELİYOR

Spotify’ın müzik video özelliği, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç, Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Endonezya ve Kenya’da bulunan Premium abonelerine açıldı. Bu ülkelerdeki Premium kullanıcılar, desteklenen şarkılar için iOS, Android, masaüstü veya TV uygulamalarında “Videoya Geç” opsiyonunu tercih ederek müzik videolarını izleyebilecekler. Video, “Şimdi Oynatılıyor” ekranında otomatik olarak başlayacak ve kullanıcılar, ses moduna dönmek istediklerinde “Sese Geç” butonuna basabilecekler. Spotify’da müzik videolarını dikey ve yatay formatların yanı sıra tam ekran modunda da izlemek mümkün olacak. Beta test süreci boyunca, kullanıcı ve sanatçı geri bildirimlerine göre platformda iyileştirmeler yapılacak. Şirket, bu özelliğin diğer ülkelere ne zaman genişletileceği konusunda henüz bir bilgi vermedi.