DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

SPK ve KOSGEB'den Finansal Okuryazarlık İşbirliği

Sermaye Piyasası Kurulu ve KOSGEB, KOBİ'lere finansal okuryazarlık eğitimleri verilmesi amacıyla protokol imzaladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:50
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:50

SPK ve KOSGEB'den Finansal Okuryazarlık İşbirliği

Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması Adına İmza Töreni

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün Açıklamaları

İmza töreninde konuşan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, KOBİ'lerin ülkenin ekonomik refahına yaptığı katkıları vurguladı. Gönül, "KOBİ'ler, ekonomik refahın tabana yayılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu protokolle KOBİ'lere finansal okuryazarlık, girişim sermayesi pazarı, kitle fonlaması ve muhasebe gibi konularda farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

KOSGEB'in Destekleri

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu da, kurumlarının KOBİ'lere sağladığı desteklerin altını çizdi. İbrahimcioğlu, "KOBİ'lere verilecek finansal okuryazarlık eğitimi, mali ve teknik bilgi açısından büyük önem arz etmektedir. 2024 Ocak'tan itibaren 'Erişilebilir KOSGEB' mottosuyla tüm Türkiye'de eğitimler düzenleyeceğiz." dedi.

KOBİ'lere Ulaşım

KOSGEB, bu eğitimler sayesinde 2023 Eylül ayına kadar 120 binden fazla KOBİ'yi yerinde ziyaret etti. İbrahimcioğlu, bu ziyaretlerde finansal okuryazarlığın KOBİ'lerdeki en temel eksikliklerden biri olduğunu belirttikten sonra şunları söyledi:

"Uzmanlarımızın alacağı eğitimler, KOBİ'lerimize ulaşmayı kolaylaştıracak ve bu alanda etkili sonuçlar elde edeceğiz."

Protokolün Önemi

İmza töreninin ardından iki başkan işbirliği protokolünü imzaladı. Bu önemli adımın KOBİ'lerin finansal okuryazarlığını artıracak ve ekonomik güçlerini pekiştireceği umut edilmektedir.