Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SPK'dan Beşiktaş ve Vera Konsept’e onay! Sermaye artırımları ve borçlanma araçları açıklandı

SPK, Beşiktaş ve Vera Konsept'in sermaye artırımı başvurularını onayladı. Ayrıca, birçok şirketin borçlanma aracı ihraçları ve yatırım fonlarının kuruluşlarına da izin verildi.

Yayın Tarihi: 28.06.2024 23:17
Güncelleme Tarihi: 28.06.2024 23:17

SPK'dan Beşiktaş ve Vera Konsept’e onay! Sermaye artırımları ve borçlanma araçları açıklandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 960 milyon liralık bedelli sermaye artırımı ve Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 615 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. SPK’nın yayımladığı bültende, ayrıca birçok şirketin borçlanma aracı ihraç başvuruları ile yatırım fonlarının kuruluşlarına da onay verildiği açıklandı.

BEŞİKTAŞ VE VERA KONSEPT’E SERMAYE ARTIRIMI ONAYI

SPK, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 960 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Aynı zamanda Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 615 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusu da kurul tarafından kabul edildi.

SPK bültenine göre, CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 100 milyon liralık, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’nin 8 milyar liralık, Türkiye Vakıflar Bankası TAO’nun 50 milyar liralık, Koç Finansman AŞ’nin 1 milyar 650 milyon liralık, Türkiye Halk Bankası AŞ’nin 10 milyar liralık, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 333 milyon 300 bin liralık ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ’nin 1 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı başvurularına onay verildi.

KİRA SERTİFİKASI VE MENKUL KIYMET İHRACI

SPK, Emlak Varlık Kiralama AŞ’nin 3 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracını ve Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ’nin 1 milyar liralık alım satıma dayalı kira sertifikası ihracını onayladı. Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi Türk Finansman Birinci Varlık Finansmanı Fonu’nun 1 milyar liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihracına ve İş Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar liralık yatırım kuruluşu varantı ve sertifikası ihracına da izin verildi.

YENİ YATIRIM FONLARININ KURULUŞU ONAYLANDI

SPK, 1 milyar lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 200 milyon lira başlangıç sermayeli RE-PIE Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin kuruluşunu onayladı. Ayrıca, Fiba Portföy Yönetimi AŞ'nin Fiba Büyüme Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Odak Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, İstanbul Portföy Yönetimi AŞ'nin Vanora Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, RE-PIE Portföy Yönetimi AŞ'nin Birinci ve İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonlarının kuruluşlarına ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgeleri de onaylandı.

SUÇ DUYURULARI VE İDARİ PARA CEZALARI

SPK, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda 1 kişiye suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 33 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

Sonuç olarak, SPK, Beşiktaş ve Vera Konsept’in sermaye artırımı başvurularını onaylayarak yatırımcılara önemli bir güven sağladı. Bunun yanında, birçok şirketin borçlanma aracı ihraçlarına ve yeni yatırım fonlarının kuruluşlarına izin vererek piyasalarda hareketlilik yaratacak adımlar attı.