DOLAR
34,15 -0,16%
EURO
38,02 0,3%
ALTIN
2.886,3 -0,41%
BITCOIN
2.155.687,14 0,05%

SpaceX, Mars'a İlk Roketleri Göndermeye Hazırlanıyor

Elon Musk, SpaceX'in iki yıl içinde Mars'a mürettebatsız 5 Starship roketi göndermeyi planladığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 11:48
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 11:48

SpaceX, Mars'a İlk Roketleri Göndermeye Hazırlanıyor

SpaceX, Mars'a Roket Gönderme Hedefini Açıkladı

Amerikalı milyarder Elon Musk, yönetimindeki SpaceX şirketinin Mars'a mürettebatsız olarak 5 farklı Starship roketi göndermeyi hedeflediğini duyurdu.

Roketlerin Mars'a Seyahati

Musk, X platformunda yaptığı açıklamada, SpaceX'in Starship temelli ilk Mars görevi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu bağlamda, 2026 yılına kadar beş adet mürettebatsız Starship roketinin Mars'a ulaşmasını planladıklarını ifade etti.

Mürettebatlı Görevler İçin Beklentiler

Musk, roketlerin güvenli bir şekilde Mars yüzeyine inmesi durumunda, sonraki dört yıl içerisinde mürettebatlı görevlerin gerçekleştirebileceğini söyledi. Ancak, karşılaşacakları zorlukların bu görevlerin zamanlamasını 2 yıl daha erteleyebileceğini de vurguladı.

Uzay Seyahatinde Yeni Bir Dönem

Musk, SpaceX'in Mars'a gidecek uzay araçlarının sayısını artırma hedefinde olduğunu belirtti. "Uzay yolcusu olmayı hayal eden herkesin Mars'a ulaşabilmesini sağlamak istiyoruz," dedi.

Siyasi Engeller ve Mars Programı Üzerine Endişeler

Musk, Starship programı hakkında en büyük kaygılarından birinin "bürokratik engeller" olduğunu dile getirdi. ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan adayı Kamala Harris'in seçilmesi durumunda bu engellerin daha da artacağını öne sürdü. Musk, "Bu durum Mars programını tehlikeye atacak ve insanlığın geleceğini tehdit edecektir," dedi.