DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.168.602,91 -0,53%

Son dakika! Mehmet Şimşek'ten 'sıkılaşma' mesajı geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyona dair yeni bir açıklama daha yaptı.

Yayın Tarihi: 06.03.2024 11:23
Güncelleme Tarihi: 06.03.2024 11:23

Son dakika! Mehmet Şimşek'ten 'sıkılaşma' mesajı geldi!

Çeşitli spekülasyon ve iddiaların konuşulduğu bugünlerde Hazine ve Maliye Bakanı, bilindiği üzere uyarıda bulunmuştu. Bazı söylemelerin dezenformasyon olduğu vurgulanırken, bugün Şubat ayı enflasyonuna dair yeni bir açıklama geldi. 

Beklentilerin çok daha üzerinde gerçekleşen Şubat ayı enflasyonuna dair açıklama yapan Bakan Şimşek, dezenflasyonun zaman ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın desteğinin tam olduğunu kaydeden Şimşek, ilave sıkılaşma adımlarına dikkat çekti. 

Son faiz kararında politika faizi sabit bırakılırken, Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır.”

Şahin mesaj mı geldi? 

Faiz kararı son toplantıda politika faizinin sabit bırakılması yönünde olurken, Mehmet Şimşek’in ek sıkılaşma önlemlerinden bahsetmesi dikkat çekti. Piyasanın şahin bir görünüm olarak algıladığı mesaj kapsamında yatırımcılar, faizlerde tekrar bir yükseliş olup olmayacağını merak etmeye başladı.