Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son Dakika! CHP o ilçeden aday çıkaramayacak: YSK reddetti

Adaylık başvurularının bitmesi akabinde başvuru yapan CHP Saruhan Belediye Başkanı ve yani başkan adayı Zeki Bilgin'in başvurusu reddedildi.

Yayın Tarihi: 24.02.2024 17:46
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 17:46

Son Dakika! CHP o ilçeden aday çıkaramayacak: YSK reddetti

Adaylık başvurularının bitmesi akabinde başvuru yapan CHP Saruhan Belediye Başkanı ve yani başkan adayı Zeki Bilgin'in başvurusu reddedildi. Saadet Patisi'nden adaylığını açıklayan Bilgin'in adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. 

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'den aday olmak üzere başvuru yapan ancak geç kaldığı belirlenen belediye başkanı ve yeni belediye başkan adayı Zeki Bilgin, Saadet Partisi'nden aday olduğunu açıkladı. Ancak İlçe Seçim Kurulu tarafından incelenen Zeki bilginin adaylığı reddedildi. Son dakika alınan kararda ise CHP Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden aday çıkarılmamasına karar verildi. 

OLAY NEYDİ?

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinin belediye başkanı Zeki Bilgin ve meclis üyelerinin yer aldığı aday listesi belirlenen başvuru süresinde teslim edilmediği ortaya çıkmıştı. İlçe Seçim Kurulu tarafında değerlendirilen başvuru kabul edilmedi. Hal bu iken CHP adaylarının Saadet Partisi listesine dahil olacağı ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen Zeki Bilgin ile adayı diğer adaylar; ilgili listeyi dün saat 17.00'a kadar teslim edemediği ortaya çıktı. 

17.08'de teslim edilen liste teslim tutanağına geçirilmişti. Hal bu iken CHP Saruhanlı'da yerel seçime Saadet Partisi üzerinden girme kararı alırken Seçim Kurulu tarafından bu talepte reddedildi.