Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Somali Cumhurbaşkanının oğlu ile ilgili adli tıp raporu çıktı

İstanbul’da Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un otomobilinin çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybettiği kaza ile ilgili yeni bir rapor hazırlandı. Raporda, otomobil sürücüsünün asli kusurlu olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 12:32
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 12:32

Somali Cumhurbaşkanının oğlu ile ilgili adli tıp raporu çıktı

İstanbul’da Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un otomobilinin çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybettiği kaza ile ilgili yeni bir rapor hazırlandı. Raporda, otomobil sürücüsünün asli kusurlu olduğu belirtildi. Mahmud, “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan yargılanacak.

KAZA NASIL OLDU?

Kaza, 30 Kasım’da Avrasya Tüneli’nin Aksaray çıkışında meydana geldi. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kullandığı otomobil, sağ şeride geçmek isterken önünde seyreden motokurye Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete çarptı.

Çarpmanın etkisiyle motosiklet savrulurken, Göçer de yola fırladı. Ağır yaralanan Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

EK RAPOR HAZIRLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan otomobil sürücüsü Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Mahmud’un kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün “asli kusurlu” olduğu tespiti yer aldı.

Raporda, Mahmud’un sağ şeride geçerken, önündeki motosiklet sürücüsünün de aynı yönde manevra yaptığını görmezden geldiği, frene basmadığı ve takip mesafesini korumadığı belirtildi.

Raporda, motosiklet sürücüsü Göçer’in ise arkasından gelen aracın seyir durumuna ilişkin yeterli ayna kontrollerini yapmadığı, aracın da kendisi gibi şerit değiştirme durumunu dikkate almayıp 80 kilometre azami hız limiti olan yolda duracak hıza düşüren Göçer’in, bulunduğu sağ şerit içinde sağa manevra yaparak kazaya etki etmesi nedeniyle “tali kusurlu” bulunduğu ifade edildi.

Savcılık, ek rapor için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden görüş istedi.

Ek raporda da otomobil sürücüsünün asli kusurlu olduğu teyit edildi.

MAHMUD YARGILANACAK

Savcılık, soruşturmayı tamamlayarak otomobil sürücüsü Mahmud hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan iddianame hazırladı.

İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahmud, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

POLİSLER HAKKINDA DA SORUŞTURMA

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında “kusursuzluk raporu” veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer’in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlattı. Polislerin, kazayla ilgili ihmali veya kasıtı olup olmadığı araştırılıyor.